banner
Gündem

Eski giysiler kadınların elinde yeniden hayat buldu

gerİ dÖnÜŞÜmden elde edİlen gİysİler İle İpekyolu kiyafet defİlesİ dÜzenlendİ aksaray belediyesi ev sahipliğinde ‘sıfır atık projesi” kapsamında İpekyolu kıyafet defilesi düzenlendi. 48 mahallede 260 farklı noktaya yerleştirilen kumbaralardan elde..

Eski giysiler kadınların elinde yeniden hayat buldu
banner

gerİ dÖnÜŞÜmden elde edİlen gİysİler İle İpekyolu kiyafet defİlesİ dÜzenlendİ
aksaray belediyesi ev sahipliğinde ‘sıfır atık projesi” kapsamında İpekyolu kıyafet defilesi düzenlendi. 48 mahallede 260 farklı noktaya yerleştirilen kumbaralardan elde edilen kıyafetler kadınların ellerinde yöresel kıyafetlere dönüştürülerek davetlilerin beğenisine sunuldu.
aksaray belediye başkanı evren dinçer”in eşi merve dinçer, şehri tanıtmak ve sıfır atık projesiyle birlikte geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla böyle bir program düzenlendiğini söyledi.
kiyafetler gerİ
dÖnÜŞÜme kazandirildi
etkinlikler kapsamında kıyafetlerin geri dönüşüme kazandırıldığını belirten merve dinçer, defilede sergilenen kıyafetlerin kullanılmayan giysilerden tasarlandığını kaydetti. dinçer sözlerini şöyle sürdürdü; “aksaray belediyesi olarak bugün ipek yolu defilesi düzenledik. belediyemiz tarafından bazı mahallelere giysi kutuları yerleştirildi. toplanan kıyafetlerden kullanılacak durumda olanlar yıkanıp, ütülenip, ambalajlanıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. bünyemize bağlı kadın aktivite merkezlerindeki eğitimcilerimiz tarafından kullanılmayacak durumda olan kıyafetlerin detaylarıyla da yeni kıyafetler tasarlandı. 35 adet kıyafetimizin tasarımı bu şekilde geri dönüşüme kazandırıldı.”
‘defİlenİn adi bİle
bİrçok Şey İfade edİyor”
aksaray valisi hamza aydoğdu”nun eşi emine aydoğdu ise defilede sergilenen kıyafetlerin selçuklu, osmanlı ve cumhuriyetten motifler taşıdığını ifade etti. geri dönüşüm kumbaralarından alınan giysilerin yeni dokunuşlar ile kullanışlı ve modaya uygun hale getirildiğini dile getiren emine aydoğdu,”maddi ve manevi değerleri bünyesinde barındıran anlamlı bir etkinlik için bir aradayız. dayanışma, israftan kaçınma, kültürüne sahip çıkma ve bunu nesilden nesile aktarmak gibi hususlar en şık haliyle kurulmaya ve ifade edilmeye çalışılmış. sergilenen kıyafetler selçuklu, osmanlı ve cumhuriyetten motifler taşıyor ve defileyle tanıtılıyor. sadece defilenin adı bile birçok şey ifade ediyor. İpek yolu; incelik ve zarafetin yolculuğu ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi. böyle güzel programları çok önemsiyoruz. oluşturacağı farkındalık geleceğimizin teminatı olacaktır. Şunu da biliyoruz ki zarafet, dış görünüşe özgü bir nitelik değildir. türk milletinin ruhunun güzelliğini yansıtan bu defilenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum” dedi.
etkinliğe vali hamza aydoğdu”nun eşi emine aydoğdu, aksaray belediye başkanı evren dinçer”in eşi merve dinçer ak parti kadın kolları başkanı ferhan polat ve kadın aktivite merkezlerindeki kursiyerler katıldı. foto: senanur temÜr/ haber: sümeyye çaliŞkan

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası