banner
Esnaf

‘Eve girilecek yer sadece kapılar değil’

Aksaray’da 40 yıldır anahtar sektöründe hizmet veren Serkan Bora, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların kapılarına daha çok dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Beş dakika kapının önüne inilse dahi kapıyı kilitlemek gerektiğini vurgulayan..

‘Eve girilecek yer sadece kapılar değil’
banner

Aksaray’da 40 yıldır anahtar sektöründe hizmet veren Serkan Bora, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların kapılarına daha çok dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Beş dakika kapının önüne inilse dahi kapıyı kilitlemek gerektiğini vurgulayan Bora, “Malum kış ayları ve soğuklar bitti. İnsanlar artık gezmeye, pikniğe, bağa bahçeye gidiyorlar. Evden uzaklaştıklarında muhakkak kapılarını kilitlemeleri gerekiyor. Dışarıya çıkarken gerekirse 2-3 kere kontrol etmeleri şart, çünkü şu son bir ay içinde hırsızlık vakaları oldukça arttı. Özellikle kapıyı kilitlemeden bir komşuya gideyim, ev yakın çocukları 10 dakika parka götüreyim diye düşünmek büyük risk taşıyor. Hırsızın sadece çekilmiş bir kapıyı açması 10 saniyesini alıyor. Maddi ya da manevi insanlara zarara uğratıyorlar. Özellikle çocukları ve hanımları psikolojik olarak çok etkiliyor. Vatandaşlardan isteğimiz özellikle dışarı çıkarken kapılarının altını ve üstünü güzelce kilitlemeleri” diye konuştu.

Yaşı küçük çocuklara anahtar vermenin yanlış olduğunu söyleyen Bora, “Eğer çocuklar küçük yaştalarsa anahtar vermesinler. Kayıp etme bir yerde unutma ihtimalleri çok yüksek oluyor. Bulan kişi takip edip gelip evin kapısını açabilir. Kimseyi de zan altında bırakmamak gerekir. Ayrıca kapılarla birlikte pencerelerinde kapalı olduğundan muhakkak emin olmalıyız. Malum havalar ısındı dışarıdayken ev biraz havalansın diye düşünmesinler. Eve girilecek yer sadece kapılar değil. Bunlara dikkat edilmesi gerekir” dedi. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası