banner
Esnaf

​Fide mevsimi başladı

bahar mevsiminin kendini iyice hissettirdiği bugünlerde vatandaşlar da evlerinin bahçelerinde veya tarlalarında sebze fidelerini toprakla buluşturuyor. bahar mevsiminin kendini iyice hissettirdiği bugünlerde vatandaşlar da evlerinin bahçelerinde veya tarlalarında sebze fidelerini..

​Fide mevsimi başladı
banner

bahar mevsiminin kendini iyice hissettirdiği bugünlerde vatandaşlar da evlerinin bahçelerinde veya tarlalarında sebze fidelerini toprakla buluşturuyor.
bahar mevsiminin kendini iyice hissettirdiği bugünlerde vatandaşlar da evlerinin bahçelerinde veya tarlalarında sebze fidelerini toprakla buluşturuyor.fidelerin 55-65gün arasında ürün vermesi bekleniyor. domates, biber, patlıcan, salatalık gibi sebze fideleri tezgahlardaki yerini aldı. tezgahlarda satışa çıkan fidelere en büyük ilgiyi köylüler ve şehirde müstakil evi olan vatandaşlar gösteriyor. bazı köylüler bu dönemde kendi ektikleri fideleri ekerken, şehir merkezinde yaşayanlar ise bahçelerinde domates, biber, patlıcan, salatalık ve benzeri sebzeler ekmek için fide dikmeye başladı. fidelerin tezgahlarda yerini aldığını belirten İbrahim canbulut ,15 yıldır bu sektörde kendimizin laleli mahallesinde yetiştirip sattığını belirti.  canbulut ,köy domatesi,bursa domatesi ,çanak domates,yeşil biber,salçalık biber,salatalık,biberin kolisini 20 liraya satıyoruz,. koli içinde 45 adet var.
fİde dİkİmİnde nelere dİkkat edİlmelİ
canbulut ,, fide dikimi ile ilgili şu önerilerde bulundu: “fide diri olmalı. kuru maddece zengin olmalı. fazla genç veya fazla yaşlı olmamalı. fideler çok fazla boylanmamalı. kalın ve kuvvetli olmalı. kök sistemi sağlam ve tam olmalı, mümkünse üzerinde bir miktar toprak bulunmalı ve fidelerin tümü aynı büyüklükte ve gelişme döneminde olmalı. fide dikimi yapacak vatandaşlarımız daha fazla gecikmeden dikimlerini tamamlamalı. fide dikimi nisan ayının ortalarında başlar, mayıs ayının sonuna kadar devam eder. haziran ayında dikilen fideler istenen verimi vermez."diye konuştu.foto-haber :ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası