banner
Gündem

GELİN TÜRKİYE’Yİ 2023 HEDEFLERİNE HEP BİRLİKTE ULAŞTIRALIM

ak parti”nin genç milletvekili adayı muhammet aktaş, 24 haziran pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri kapsamında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. ak parti”nin genç milletvekili adayı muhammet aktaş, 24..

GELİN TÜRKİYE’Yİ 2023  HEDEFLERİNE HEP  BİRLİKTE ULAŞTIRALIM
banner

ak parti”nin genç milletvekili adayı muhammet aktaş, 24 haziran pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri kapsamında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.
ak parti”nin genç milletvekili adayı muhammet aktaş, 24 haziran pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri kapsamında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.
gençler ak partİ İle deĞer gÖrmeye baŞladi
açıklamalarında mensubu olduğu ve önceki dönemlerde gençlik kolları başkanlığı görevi yürüttüğü ak parti”nin gençliğe verdiği önem konusunda önemli mesajlar veren aktaş; “bu genç nüfusun, enerji potansiyelinin çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. gençlerin, siyasete, ülke yönetimine, üretim mekanizmalarına, ekonomiye dahil edilmeleri mutlaka şart. bu anlamda ak parti olarak önemli atılımlar yaptık. gençler, ak parti iktidarı döneminde hak ettikleri değeri görmeye başladılar.”
gençlerle muasir medenİyet sevİyesİne ulaŞacaĞiz
ak parti”nin kurulduğu günden bu güne, türk siyasi hayatında genç düşünen, değişimden ve dönüşümden yana olmuş vizyoner bir parti olduğunu belirten aktaş; “biz ak parti olarak gençlere değer veriyoruz. dünyadaki en büyük gücü genç nüfusu olan türkiye”de, dünyadaki değişimi yakalayacak genç beyinler, küresel aktör olabilme yolunda ilerleyecek genç liderler yetiştirebilirsek ancak o zaman geleceğimizi garanti altına alabiliriz. bu manada seçilme yaşını ilk önce 30″dan 25″e daha sonra 25″ten 18″e indirdik. muhalefet cephesi ise buna şiddetle karşı çıktı. çünkü onlar gençlere güvenmiyor. biz ise gençlerimize güveniyoruz ve güvenmeye devam edeceğiz. Özellikle 24 haziran tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimi, türkiye tarihinin en önemli seçimi olduğu kadar gençlerimizin siyasette dinamizmini heyecanını göreceğimiz önemli bir seçim olacak. meclisimiz daha genç olacak ve daha güçlü türkiye´nin kapılarını açacak muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolculuğumuzda en büyük gücümüz yine gençlerimiz olacak. gençlerimizin vizyonu, dünyaya bakışı, enerjisi türkiye´nin önünü açarak yeni bir vizyon çizecek, gelecek hedeflerimizi yakalamamıza imkan sunacak.”dedi. 
tarİhİmİz genç lİderlerİmİzİn İcraatlari İle doĞru
recep tayyip erdoğan”ın da geleceği gençlerle inşa etmek noktasında önemli  söylemlerinin olduğunu ifade eden ve bu söylemleri de paylaşan aksaray”ın genç adayı muhammed aktaş; “sultan alparslan malazgirt”te zafer kazandığında 40″lı yaşlarının başındaydı, osman gazi bir cihan devletine dönüşecek beyliğini kurduğunda 20″li yaşlarındaydı, sultan mehmet İstanbul”u fethettiğinde 21 yaşındaydı, mustafa kemal 19 mayıs”ta samsun”a ayak bastığında 30″larının sonundaydı. görüldüğü gibi tarihimizde iz bırakan büyük isimlerin önemli bir bölümü genç veya genç sayılabilecek yaşlarda bu büyük başarıları elde etmişlerdir.”dedi.
bu ruh 15 temmuz”da tazelendİ
gençlerin bu güveni 15 temmuz”da tazelediğini de aktaran aktaş; “gazi mustafa kemal atatürk”ün 19 mayıs 1919″da samsun”da başlattığı bağımsızlık mücadelesi ruhunu, istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadele olan 15 temmuz gecesi bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. geçmişimizden aldığımız güç ve ilhamla hedeflerimize ilerlerken, mukaddes vatanımızı daha müreffeh yarınlara taşımamızda, yolumuzu aydınlatacak olan gençlerimiz, bundan sonra da ülkemizin en büyük gücü olmaya devam edecektir. bağımsızlığına düşkün aziz türk milletinin genç evlatları geçmişte olduğu gibi azim ve kararlılık içinde olmaya devam edeceklerdir.”dedi.
gençler artik kendİ İŞlerİnİn patronu oluyor
gençlerin ak parti iktidarı ile girişimcilik ruhuna kavuştuğunu ve genç istihdam oranının her geçen gün arttığını vurgulayan aktaş; “lise veya üniversiteden mezun olan gençlere iş ve kariyer konusunda yol gösterici destekler sunuyoruz. hükümetimizle değer kazanan genç girişimcilik ruhu ile gençlerimiz artık kendi işlerinin patronu oluyorlar. gençlerin kendi ayakları üzerinde durmalarını kolaylaştırma adına, girişimcilik ruhuna sahip gençlere her türlü kolaylığı sağlıyoruz. bu manada kosgeb girişimcilik destek programı ile yeni iş kuran gençlerimize 50 bin tl hibe 100 bin tl”de geri ödemesiz ve faizsiz kredi imkanı sağladık.  ayrıca 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük olanların istihdamını teşvik amacıyla gençlere ait sgk primlerini belirli oranlarda 5 yıl boyunca karşılıyoruz. genç girişimcilerin sermaye şirketlerine ilk defa vergi muafiyeti sağladık. İş-kur bünyesinde mesleki kurslarla gençlerin önemli oranda işe katılımlarını sağlarken, bu kurslara katılan gençlerimize genel sağlık sigortası yapıyoruz. genç çiftçilerimize ciddi oranda destek veriyoruz.”dedi.
gençlİk bİlgİlİ ve bİlİnçlİ yetİŞsİn İstİyoruz
gençliğin en iyi şekilde yetişmesi ve ülkeye faydalı bireyler olması için siyasetin gençleştiğine de vurgu yapan muhammed aktaş; “mensubu olduğumuz ak parti”nin tek arzu bu ülke gençliğin elinde molotofla, silahla değil kalemle, bilgisayarla yetişen bir genç olmasıdır. bizler insana ölümü, öldürmeyi şiddeti kutsayan ideolojilere prim vermeyen bir gençlik yetişmesini istiyoruz. hangi fikri savunursa savunsun, okumalı, araştırmalı, sorgulamalı, zihnini birilerine asla kiraya vermemeli. pensilvanya”ya kiraya verenler gibi olmamalı.”dedi.
ÖĞrencİlerİn artik barinma sorunu yok
bu çerçevede her ile üniversite kurulduğunu ve 2006 yılında kurulan aksaray Üniversitesi”nin şuanda 25 bin öğrenciye ulaştığını anlatan aktaş; “Üniversitelere girişte uygulanan katsayı adaletsizliğine ak parti iktidarı son verdi. türkiye genelinde üniversitelerden ilişiği kesilen 800 bin öğrenci hükümetimizin genel af düzenlemesi ile eğitimlerine devam etti. tabi bunanla beraber türkiye”nin hemen her yerinde önemli bir sorun olan öğrencilerin barınma sorununa çözüm getirildi. aksaray”da önümüzdeki 5 yıl boyunca hiçbir öğrencinin barınma sorunu yaşamayacağı şekilde yurtlar inşa edildi. lisans öğrencilerine verilen 45 tl burs 450 tl”ye kadar yükseltildi.”dedi.
gelİn tÜrkİye”yİ 2023 hedeflerİne hep bİrlİkte ulaŞtiralim
genç aday aktaş, açıklamalarının son bölümünde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi”nin, dünyanın ve bölgenin içinden geçtiği büyük dönüşümden, türkiye”nin hedeflerine ulaşarak çıkması konusunda büyük bir imkan olduğunu belirtti. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın da bu kapsamda söylediği sözlere vurgu yapan aktaş; “gelin bu imkanı hep birlikte değerlendirelim istiyorum. gelin türkiye”yi 2023 hedeflerine hep birlikte ulaştıralım, gelin çocuklarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir zemini hep birlikte kuralım. İşte bunun için biz 24 haziran seçimlerinde milletimize güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü türkiye sözü veriyoruz.”dedi.
16 yilda aksaray”a 11 katrİlyon lİra yatirim kazandirildi
aksaray ile ilgili bir takım yatırımlarla ilgili de bilgiler aktaran ak parti milletvekili adayı muhammed aktaş; “aksaray”a son 16 senede, eğitimden sağlığa, tarımdan enerjiye, orman ve su işlerinden toplu konuta, "toplam 11 katrilyon lira" yatırım yapıldı.”dedi.
aktaş aksaray”a yapılan bazı önemli yatırımları şu başlıklarla sıraladı:

  1. Öncelikli olarak aksaray”ı limana bağlayacak olan aksaray-ulukışla demiryolu hattı”nın projesi tamamlandı ve yatırım programına alındı. bu yıl içerisinde ihale edilerek temel çalışmaları başlayacak. bu projenin ardından aksaray-kırşehir arası ve aksaray-antalya arası hızlı tren projelerine hız verilecek.
  2. aksaray”ın en önemli problemlerinden olan içme suyu meselesini çözdük. bağlıköy”de 6 adet kuyu çalışması tamamlandı, şimdi de modern bir içme suyu arıtma tesisi inşa ediliyor. İnşallah bu çalışmalar 2019 yılında tamamlanacak ve musluklardan damacana kalitesinde su akacak.
  3. tokİ aracılığı ile aksaray”a inşa edilen yeni sanayi sitesinde bin 620 adet dükkanın yapım çalışmaları başladı.
  4. 214 bin 200 dekar araziye ulaşan sulama hattı 275 milyon tl devlet desteği ile kapalı sulama sistemine dönüşüyor. çalışmalarına başlanan kapalı sulama sistemi tamamlandığında tarımsal sulamada yüzde 40 oranında su kaybı önlenecek.
  5. su konusunda bir önemli projemizde ecemiş barajı”ndan aksaray”a su getirmek. kıbrıs”a denizin ortasında su götüren hükümetimiz aksaray”ın su sorununu kökünden çözecek olan bu projeyi de adım adım tamamlayacak.
  6. yeni eğitim ve araştırma hastanemizin yapımı tamamlandı. 2 ay içerisinde taşınma sağlanacak. ayrıca bu hastanemize ilaveten 200 yataklı ek hastanenin de temeli atıldı, çalışmalar başladı. bu kısım da kısa sürede tamamlanacak.
  7. 1987 yılında 290 hektarlık bir alana kurulan ancak beklenen ilgiliyi görmeyen aksaray organize sanayi bölgesine ak parti iktidarı döneminde hayata geçirilen teşvik sistemi ile birlikte yatırımcı akın etti. İki kez yüzdü yüz doluluk oranına ulaşan osb”de 3. genişletme alanı oluşturuluyor. Şu anki istihdam oranı ise 11 bin 600″e yükseldi.
  8. aksaray”da verdiğimiz 285 trilyon liralık teşviklerden 133 bin 263 sigortalı ve işveren faydalandı.
  9. eğitim yatırımları kapsamında bin 798 yeni derslik inşa ettik ve ihtiyaç sahibi öğrencilere "36 trilyon" eğitim desteği verdik.
  10. aksaray”ı tüm çevre illere bağlayan karayolları duble yola dönüştürülürken, ilçe ve köylere giden yollarda tamamen iyileştirilerek sıcak asfalt atıldı.
  11. aksaray”a 8 bin 121 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdu inşa edildi.
  12. tokİ ile 4 bin 840 konut uygulamasını hayata geçirildi ve dar gelirliler ev sahibi oldu.
  13. çiftçilerimize toplam 1,3 milyar lira tarımsal destek verdik.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası