banner
Gündem

Genç yaşta okuma azmi ile hayata tutundu

aksaray”da çocukken yanlış teşhisten gözlerini kaybeden hacı ahmet karacaer, kütüphanede öğrencilere ışık saçıyor. 6 yaşında geçirdiği cilt hastalığına yanlış teşhis konulmasıyla gözlerini kaybeden karacaer, genç yaşta okuma azmi ile hayata..

Genç yaşta okuma azmi ile hayata tutundu
banner

aksaray”da çocukken yanlış teşhisten gözlerini kaybeden hacı ahmet karacaer, kütüphanede öğrencilere ışık saçıyor. 6 yaşında geçirdiği cilt hastalığına yanlış teşhis konulmasıyla gözlerini kaybeden karacaer, genç yaşta okuma azmi ile hayata tutundu.
fatih sultan mehmet ortaokulu”nda kütüphane görevlisi olan 30 yaşındaki karacaer, “İnsanlar çocuklarını engellerinden dolayı utanıp evlere mahkûm edebiliyorlar. kimse kendi engelinden de çocuklarının engelinden de utanmasın” dedi.
yapılan yanlış tedavi sonrası gözlerini kaybetmesine rağmen hayata tutunmaya devam ettiğini kaydeden karacaer, şöyle konuştu: “çocukken stevens-johnson sendromu geçirdim fakat bana kızamık teşhisi konuldu. yapılan yanlış tedavi sonrasında gözlerimi kaybettim. Şu anda gazi Üniversitesi”nde tedavim devam ediyor. İnşallah umut var. hayatıma devam edebilmek için elimden geleni yapıyorum. çok az ışığı görebiliyorum. lisede son sınıftayken milli eğitim bakanlığı engelli kadrosundan memurluk sınavı açmıştı. bende aileme söyledim. babam ise üniversite sınavına girmemi ve eğitimime devam etmemi istedi. benden ondan habersiz okuldaki öğretmenlerden rica ettim. sınava giriş formumu doldurduk ve başvurumu yaptık. sınav günü geldiğinde babama üniversite sınavına gireceğimi söyledim. sınavdan 92 puan alarak aksaray”ı kazandım. aynı dönemde sivas cumhuriyet Üniversitesi sosyal bilgiler Öğretmenliğini de kazandım. ailem bu konuda tercihi bana bıraktı. bende ekonomik bağımsızlık diyerek aksaray”ı tercih ettim. Şu anda da üniversitemin bitmesine de çok az kaldı, son sınıf öğrencisiyim. daha güzel günler gelecek.”


göreve ilk başladığı zamanlarda kütüphanede 300″e yakın kitap varken şu anda ise sayının binlere ulaştığını ifade eden karacaer, kitap kaynaklarının devamlı güncellendiğini söyledi. karacaer, “milli eğitim bakanlığımız, velilerimiz, öğretmenlerimiz sayesinde kaynaklarımız artıyor. daha güzel ve daha yeni kitaplara ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
‘devletİmİz çok gÜzel İmkânlar sunuyor”
kimsenin çocuklarından utanmaması gerektiğini belirten karacaer, “İnsanlar çocuklarını engellerinden dolayı utanıp evlere mahkûm edebiliyorlar. kimse kendi engelinden de çocuklarının engelinden de utanmasın. engelli bireylerin başarılı olup hayata tutunabilmesi açısından devletimiz çok güzel imkânlar sunuyor. bu yüzden kendimizi evlerimize mahkûm etmeyelim. sosyal hayatımız ve kendi bağımsızlığımızı kazanmamız için eğitimin hayatımızda çok büyük bir önemi var” dedi.


‘beyaz baston bİzİm gÖzÜmÜz”
dışarı çıktığı ve okula geldiği zamanlarda bastonunun hayatını kolaylaştırdığını kaydeden karacaer, beyaz bastonunu gözü gibi kullandığını ifade etti. kendisini yolda, kaldırımda, çukurda yürürken hem kendi sağlığı hem de yol emniyeti için baston kullanımının önemine dikkati çeken karacaer, “çevremizdeki insanlarla, yayalarla araçlarla iletişimimizi beyaz baston sağlıyor. Şoförler beyaz bastonu fark ettiklerinde biliyorlar ki bir görme engelli geliyor. hem bizim sağlığımız için hem de onların yol emniyeti için gerekli tedbirleri alabiliyorlar. bugün yolda yürürken kaldırımları, çukurları veya seyyar tezgâhları bastonum aracılığıyla fark edebiliyorum” şeklinde konuştu. 
‘gÖnÜl gÖzÜ İle ÖĞrencİlerİmİze aĞabeylİk yapiyor”
fatih sultan mehmet ortaokulu müdürü mustafa akkuşoğlu ise, “ahmet burada gönül gözü ile öğrencilerimize ağabeylik yapıyor. görevinden ziyade kütüphaneyi de zenginleştiriyor. kütüphanemizdeki kitap sayısını neredeyse iki katına çıkarttı. kendisine çok teşekkür ediyoruz. her okula bir tane ahmet lazım diyoruz” dedi.


ailesi ile birlikte İzmir”den aksaray”a yerleşen 7″nci sınıf öğrencisi fevzi Ömer kutlucan, boş zamanlarında kütüphaneye geldiğini ve zamanını değerlendirdiğini söyledi. eski okulunda böyle bir kütüphanenin olmadığını dile getiren kutlucan, ” eski okulumuzda bu kadar güzel bir kütüphanemiz yoktu. Şimdi ise teneffüslerde bile kütüphaneye gelerek kitap okuyorum veya arkadaşlarımla satranç oynuyorum. zamanımı boşa geçirmiyorum.  ahmet abi okulun sevilenlerinden, o herkesin iyiliğini düşünüyor. buradaki öğrencilerin hepsini de çok seviyor” ifadelerini kullandı. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası