banner
Özel

Gezginci arıcılar nasiplerinin peşinde

Aksaray’da havaların ısınmasıyla birlikte kovanlarını yaylaya çıkaran gezginci arıcılar, bal üretimi için yoğun mesai harcıyor. Ortaköy ilçesi Ekecik Dağı eteklerinde bin 500 rakımlı yaylada arıcılar, gün boyu arı ve kovanların..

Gezginci arıcılar nasiplerinin peşinde
banner

Aksaray’da havaların ısınmasıyla birlikte kovanlarını yaylaya çıkaran gezginci arıcılar, bal üretimi için yoğun mesai harcıyor.

Ortaköy ilçesi Ekecik Dağı eteklerinde bin 500 rakımlı yaylada arıcılar, gün boyu arı ve kovanların bakımını yapıyor. Yoğun bal mesaisini sürdüren gezginci arıcı Serkan Kartal, “Aydın’da havaların ısınmasından sonrası Ortaköy ilçesine mayıs ayının başında geldik. Burada nasibimizin peşinde koşuyoruz. 300’e yakın arı kovanımız var. Bu yıl gerçekten Aksaray’ın muhteşem bir doğası ve bitki örtüsü var. Yağmur yağışı hala sürüyor. Buranın florası da doğası da çok güzel. Olması gereken bir mevsim, bu sene gerçekten çok güzel bir mevsim geçiriyoruz. Hatta şöyle diyoruz: Arıcılık adına neredeyse 10 yılda bir gelecek bir mevsim. Bu yıl rekoltemizde ciddi artış bekliyoruz. Aydın’da Çam Balı, Ortaköy’de ise çiçek balı, propolis ve polen üretiyoruz” dedi.

‘ARICILIĞI SEVEREK YAPIYORUM’

Arıcılık mesleğini severek yaptığını söyleyen Kartal, “Bizim sabahın erken saatlerinde gün başlıyor. Kahvaltı yaptıktan sonra kovanların bulunduğu bölgeye gidip öğlene kadar emek veriyorum.  Güneşin batmasıyla da barakamın yolunu tutuyorum. 15 yıldır gezginci arıcılık yaparak geçimimi sağlıyorum. En büyük zorluk çocuklarımın özlemi. Evimi, memleketimi özlüyorum ama arıcılığı da severek ve tutkuyla yapıyorum. Zaten sevmesek Haziran ayından bu yana zorlu şartlarda, gece gündüz demeden arazide çalışamayız. 2 ay sonra bal sağımını yapıp tekrar memleketime döneceğim” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası