banner
Gündem

Gıda takviyesinde sahte ürünlere dikkat

Türkiye Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özçiftçi, vitamin ve gıda takviyesi kullanımının arttığını söyledi. Özçiftçi, bu ürünlerin televizyon, internet, market, spor salonları hatta benzin istasyonları gibi birçok yerde kontrolsüz..

Gıda takviyesinde sahte ürünlere dikkat
banner

Türkiye Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özçiftçi, vitamin ve gıda takviyesi kullanımının arttığını söyledi. Özçiftçi, bu ürünlerin televizyon, internet, market, spor salonları hatta benzin istasyonları gibi birçok yerde kontrolsüz bir şekilde vatandaşa sunulduğuna dikkat çekti.

Özçiftçi, bu durumun halk sağlığı açısından endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Gıda takviyelerine ve vitaminlere talebin artmasıyla bu ürünlerin uygun olmayan ortamlarda satışının devam etmesinin sakıncalarına değinen Türkiye Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özçiftçi, “Sağlığa ilişkin, eczanede olması gereken ürünler, her yerde satılıyor” ifadelerini kullandı.

‘DOKTOR TAVSİYESİ VE ECZACILARIN DANIŞMANLIĞINDA TÜKETİLMELİ’

Özçiftçi, “Gıda takviyelerinde internetten online satışlarda kare kod uygulamasında ilaçtaki gibi güvenli değil. Bütün hepsinde kare kod yok. Maalesef çok sahte üretimlerle karşılaşabiliyoruz. Vatandaşlarımız sağlığını tehlikeye atılabiliyor. Bu anlamda en önemli ve en güveniler yerin eczaneler olduğunu tekrar hatırlatıyoruz. Ruhsatlarında sağlık bakanlığı onayı olması lazım. Gıda takviyelerinde bitkisel ve adının gıda takviyesi olması bir rahatlık veriyor ama durum böyle değil. Başka ilaçlarla etkileşimi olabilir. Gıda takviyelerin birbiri arasında etkileşimi olabilir. Doktor tavsiyesi ve eczacılarımızın danışmanlığında tüketmelerinde fayda var” dedi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası