banner
Gündem

​Gojiberry Üreticilerinden Vali Pekmez’e ziyaret

hasandağı bölgesinde organik tarım ürünleri üzerine yaptıkları başarılı çalışmaları ile bölgeye örnek olan girişimci üreticilerden mahmut çekil ile mehmet çekil vali aykut pekmez”i ziyaret etti. hasandağı bölgesinde organik tarım ürünleri..

​Gojiberry Üreticilerinden Vali Pekmez’e ziyaret
banner

hasandağı bölgesinde organik tarım ürünleri üzerine yaptıkları başarılı çalışmaları ile bölgeye örnek olan girişimci üreticilerden mahmut çekil ile mehmet çekil vali aykut pekmez”i ziyaret etti. hasandağı bölgesinde organik tarım ürünleri üzerine yaptıkları başarılı çalışmaları ile bölgeye örnek olan girişimci üreticilerden mahmut çekil ile mehmet çekil vali aykut pekmez”i ziyaret etti.
valilik makamında kabul ettiği üreticilerle bir süre görüşen vali pekmez; hasandağı bölgesinde 16 bin metrekarelik alanda uygulama bahçesi yapan;  gördüğü yoğun talep üzerine yeni yatırımlarla 56 bin metrekareye çıkardıkları gojiberry üretimi hakkında bilgi aldı
toprak yapısına uyumunu denemek için aksaray”ın çeşitli bölgelerinde deneme dikimleri yaptıklarını anlatan çekil, çalı türü ağacın aksaray”a uyum sağladığını kaydetti.
çekil özellikle boyu ve kök yapısı itibariyle toprak erozyonunun yaşanan bölgelerde bu ağaç türünün önleme amaçlı dikiminin gerçekleştirilebileceğini kaydetti.
ziyaretleri nedeniyle çekil kardeşlere teşekkür eden vali pekmez; çalışmalarında başarılar diledi. (haber merkezi)
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası