banner
Gündem

Göktaş’tan firmalara ihracat teşekkürü

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Aksaray genelindeki ihracatçı firmalara başarılarından dolayı teşekkür etti. İhracat rakamlarının sevindirici olduğunu söyleyen Göktaş; “ATSO İhracat Destek Ofisimizin Türkiye..

Göktaş’tan firmalara ihracat teşekkürü
banner

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Aksaray genelindeki ihracatçı firmalara başarılarından dolayı teşekkür etti. İhracat rakamlarının sevindirici olduğunu söyleyen Göktaş; “ATSO İhracat Destek Ofisimizin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’den aldığı ilimiz ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 9 artmış ve 16.13 milyon dolar olmuştur. Eylül ayında en fazla ihracat yapılan ilk üç ülke sırasıyla Özbekistan, Irak ve Bulgaristan olmuştur. Bunun yanında, geçen senenin Eylül ayına göre İspanya, Senegal ve Yunanistan’a ihracatta ayrıca artış olmuştur.  En fazla ihracatı yapılan ürünler ise Makine ve Aksamları (8.8 milyon dolar), Kimyevi Maddeler ve Mamulleri (1.9 milyon dolar) Çelik (1,10 milyon dolar) şeklindedir. Bir önceki eylül ayına göre yüzde olarak büyüyen sektör ise özellikle hububat ve bakliyat sektörleri olarak gözükmektedir. 2021 yılı ihracat rakamlarını geride bırakmaya çok yaklaşıyoruz. İnşallah 2022 yılı sonunda, Aksaray İhracat alanında yeni bir rekoru kıracaktır. Aksaray İş Dünyasının öncü kuruluşu olarak tüm ihracatçı firmalarımıza teşekkür ediyor, ihracat yapmak isteyen firmalarımızı da Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Destek Ofisimize bekliyoruz” dedi.  (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası