banner
Gündem

Görmeyen gözleri ile öğrencilerine ışık oluyor

aksaray”da yüzde 90 görme engeli olan öğretmen aygül altuntaş, gönül gözü ile öğrencilerine türkçe ve sosyal bilgiler dersini öğretiyor. aksaray”da fatih sultan mehmet ortaokulu”nda çalışan türkçe öğretmeni aygül altuntaş,15 yıldır..

Görmeyen gözleri ile öğrencilerine ışık oluyor
banner

aksaray”da yüzde 90 görme engeli olan öğretmen aygül altuntaş, gönül gözü ile öğrencilerine türkçe ve sosyal bilgiler dersini öğretiyor.
aksaray”da fatih sultan mehmet ortaokulu”nda çalışan türkçe öğretmeni aygül altuntaş,15 yıldır mesleğini severek sürdürüyor. meslek hayatına nasıl başladığı hakkında bilgi veren aygül öğretmen, “bu mesleğe yıllarımı verdim. Şu an görev aldığım okulda ise 6 yılım geçti.  halk arasında tavukkarası (retinitis pigmentosa)olarak bilinen bir hastalığım var fakat mesleğimi severek yapıyorum. Öğretmenlik benim çocukluğumdan beri istediğim bir meslekti. kitap okumayı da çok sevdiğim için hedefim hep öğretmenlik oldu. Şimdi iyi ki bu mesleği yapıyorum diyorum. çocukları çok seviyorum. çünkü geleceğimiz onlara emanet. biz onlara sadece öğretmen olarak değil ailemizin bir parçası gibi yaklaşıyoruz” dedi.
‘bÜyÜk bİr aİle olduk”
kendisi gibi ağabeyinin de görme engelli olduğunu ve onunda yozgat”ta sosyal bilgiler Öğretmenliği yaptığını kaydeden altuntaş, babalarının azmi sayesinde öğretmen olduklarını ifade etti. altuntaş, “babam benim ve ağabeyimin okuması için de çok çaba sarf etti. Özel eğitim okullarını araştırıp bizi ankara”ya götürdü. eskiden şartlar zordu ama babam daha çok azimliydi oda bizimle birlikte okudu. ağabeyim üniversiteyi babamın ona okuma yapması ile kazandı. babam ilkokul mezunudur. bizimle birlikte babamda üniversite mezunu oldu sayılır. ben buraya İzmir”den geldim. İlk kez buraya geldiğimde, aksaray böyle bir duruma alışık mı diye sorguladım. Şehrimizde başka görme engelli öğretmenlerde varmış. bu okul şehrimizin en güzel okullarından birisidir. açıkçası burada bana karşı ön yargı olur mu? diye merak etmiştim. okulda öğretmenler, öğrenciler ve velilerle birlikte büyük bir aile olduk” diye konuştu.
‘azmİyle ÖĞrencİlerİne
Örnek oluyor”
5″nci sınıf öğrencisi hilal sözcepınar, “Öğretmenimiz gerçekten örnek bir öğretmen çünkü göz problemi olmasına rağmen buralara azimle gelmiş. ben de büyüdüğüm zaman onun gibi bir öğretmen olmak istiyorum. anlatımı ve konuşması sayesinde türkçe derslerini çok seviyorum. benim gibi sınıf arkadaşlarımızda öğretmenimizi çok seviyor” diye konuştu. foto: senanur temÜr/haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası