banner
13

Halk eğitim kursları meslek sahibi yapıyor

aksaray halk eğitim merkezlerine katılan kadınlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de aldıkları kurslar sayesinde kendi işlerinin patronları oluyorlar. İl halk eğitim merkezi müdürü bayar caner, pandemiye rağmen 256 farklı..

Halk eğitim kursları meslek sahibi yapıyor
banner

aksaray halk eğitim merkezlerine katılan kadınlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de aldıkları kurslar sayesinde kendi işlerinin patronları oluyorlar.
İl halk eğitim merkezi müdürü bayar caner, pandemiye rağmen 256 farklı kurs açtıklarını, kurslara katılım sağlayan 8 bin kursiyerin meslek sahibi olmasına vesile olduklarını belirtti.
kursiyerlerin, yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağladıklarını belirten caner, "farklı alanlarda açılan kurslar ile halkımıza hizmet vermeyi sürdürüyoruz.  2021 yılında 256 farklı kurs ile 8 bin kursiyeri meslek sahibi yaptık. pandemi nedeni ile kursiyer sayımızda düşüş meydana geldi. 2022 yılında yaklaşık 20 bin kişiye kurs vermeyi düşünüyoruz. en çok dikiş, çini sanatı, sürü yönetimi, arıcılık ve aşçılık gibi kurslarımız talep oluyor. kurslarımızı tamamlayan kursiyerlerimize katılım sertifikası veriyoruz. sertifika alan kursiyerimiz isterlerse, mesleki eğitim merkezine başvurup sırası ile ustalık veya usta öğreticilik belgesi alarak kendi işyerlerini açma imkânı buluyorlar. bunun yanı sıra halk eğitim ve belediyelerde usta öğretici olarak çalışabiliyorlar. halk eğitim merkezi müdürlüğüne 13 yaş üstü herkes katılım sağlayabilir. biz okuma yazma kursunu en az 1 kişi ile diğer kurslarımızı ise  en az 12 kursiyer başvuru yaptığı zaman açabiliyoruz. vatandaşlarımızın kurslara olan ilgisinden oldukça memnunuz” diye konuştu.

“yaptiĞimiz İŞ gÜzel fakat çok zahmetlİ”

çini öğreticisi mine çelikgün, çini kursunun emek isteyen bir sanat olduğunu ifade ederek, “15 kişilik gruplarla yıl boyunca eğitimlerimizi sürdürüyoruz. kursiyerlerimiz genelde yaptıkları ürünleri sipariş usulü ile tasarlayıp satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. yaptığımız iş zahmetli ama eserimiz ortaya çıkınca bütün yorgunluğumuz gidiyor. bir de bu sanatla uğraşmak zihni dinlendiriyor” dedi.
aşçılık eğitimlerinin uygulamalı olarak yapıldığını kaydeden usta öğretici emine karagöz, kurs bitiminde sertifika alan kursiyerlerin kendi işletmelerini açma fırsatı elde ettiğini belirtti. karagöz, “her gün kursiyerlerimiz ile birlikte çorba, ana yemek, hamur işleri ve tatlı yapıyoruz. kursumuz yaklaşık 3,5 ay sürüyor. sertifika alan kursiyerlerimiz hem lokantalarda çalışıyor hem de kendi iş yerini açarak şehrimize hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

‘mİllİ deĞerlerİnİ kazanmiŞ  çocuklar yetİŞtİrmeyİ amaçliyoruz”
çocuk gelişim öğretmeni elmas avşar, kursiyerlere çocuk gelimi ve yetiştirme konusunda detaylı bilgiler verdiklerini ifade etti. avşar, “kursiyerlerimize sadece teorik olarak değil, aynı zamanda pratik yaptırarak bilgi veriyoruz. amacımız kendini ve ülkesini seven, milli ve manevi değerlerini kazanmış çocukların yetişmesidir. kursumuza anne adayları ile genç kızların güzel bir ilgisi var” ifadelerini kullandı. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası