banner
Gündem

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Elitaş Aksaray’da iş dünyası ile bir araya geldi

aksaraylı hazine ve maliye bakan yardımcısı yunus elitaş, kentte, valilik ve belediyeyi ziyaret etti, iş dünyası ile kültür merkezinde bir araya geldi. türkiye”nin hızla büyüyen ve sanayi kenti olma yolunda..

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Elitaş Aksaray’da iş dünyası ile bir araya geldi
banner

aksaraylı hazine ve maliye bakan yardımcısı yunus elitaş, kentte, valilik ve belediyeyi ziyaret etti, iş dünyası ile kültür merkezinde bir araya geldi.
türkiye”nin hızla büyüyen ve sanayi kenti olma yolunda büyük mesafeler kat ettiğini ifade eden ticaret ve sanayi odası (atso)başkanı cüneyt göktaş, “Şehrimiz 2020 ve 2021 yılında yeni rekorlar kırmıştır. Şehrimiz 2020 yılında ekonomik büyümede çift hanelere ulaşarak türkiye birincisi olmuştur.  2021 yılında ise 170 milyon dolar ihracat ile cumhuriyet tarihindeki rekorunu kırmıştır. bunlara ek olarak 2020 yılının en büyük yatırımı olan lc waikiki, 10 ilin üzerinde yaptığı fizibilite çalışmaları neticesinde aksarayımızı tercih etmiştir.
gerek konumu gerekse ulaşım imkânıyla yerli ve yabancı yatırımcıların cazibe merkezi haline gelen şehrimiz mevcut organize sanayi bölgesiyle (osb)türkiye”nin en büyük 10 sanayi bölgesi arasındadır. organize sanayi bölgemizde ki yüzde 99″luk doluluk oranı neticesinde 3 ilçemizde osb kurulma çalışmaları başlatılmıştır. Ülkemizin 358″inci organize sanayi bölgesi sultanhanı ilçesinde kurulmuştur. ortaköy ve eskil ilçemizde çalışmalar devam etmekte ve sona yaklaşmaktadır. İlçelerdeki sanayi bölgelerinin de tamamlanmasıyla şehrimiz mevcut konumunun en az 3 katına çıkacaktır. devletimizin ihaleye çıkmış olduğu demiryolunun da organize sanayi bölgemize ulaşması ve lojistik imkânlarının artmasıyla aksaray, büyük şehirlerle yarışır hale gelecektir” diye konuştu.
hazine ve maliye bakan yardımcısı yunus elitaş, iş dünyasının önde gelen isimleri ile basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. gerçekleştirilen programa vali hamza aydoğdu, belediye başkanı dr. evren dinçer, ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, atso başkanı cüneyt göktaş, stk başkanları, İlçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları  ve iş insanları katılım sağladı. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası