banner
Gündem

‘Her konuda bilinçli bir nesil yetiştirmek istiyoruz’

bİlİm kolejİ”nde yangin tatbİkati 28 Şubat sivil savunma günü dolayısıyla Özel aksaray bilim teknik koleji sivil savunma kulübü tarafından yangın tatbikatı düzenlendi. tatbikat gerçeğini aratmadı. tatbikatta aksaray organize sanayi bölgesi..

‘Her konuda bilinçli bir  nesil yetiştirmek istiyoruz’
banner

bİlİm kolejİ”nde yangin tatbİkati
28 Şubat sivil savunma günü dolayısıyla Özel aksaray bilim teknik koleji sivil savunma kulübü tarafından yangın tatbikatı düzenlendi. tatbikat gerçeğini aratmadı. tatbikatta aksaray organize sanayi bölgesi İtfaiye müdürlüğü araçları, aksaray afad müdürlüğü personeli, hızır İş sağlığı ve İş güvenliği uzmanları ve aksaray osb 112 hızır acil ambulansı hazır bulundu. yangın alarmı siren sesi çalınarak öğrenciler, öğretmenlerin nezaretinde sınıflarından çıkarılarak okulun bahçesindeki acil toplanma merkezine sınıf, sınıf sıraya durdu. sivil savunma kulübü Öğretmeni Şeyda duru ve sivil savunma kulübü öğrencileri tatbikat öncesi bir program hazırladı.
yapılan tatbikatla ilgili bilgiler veren okul müdürü ramazan yılmaz: “her yıl 28 Şubat sivil savunma günü” ve mart ayının ilk haftasını, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla “deprem haftası” olarak kutlanmaktadır. yapmış olduğumuz bu tatbikatlarla sizlerin bilinçlenmesine ve afet farkındalığını oluşturmaya çalışıyoruz. bu kapsamda önlem alma ve zarar azaltma kültürünün geliştirilmesi ile afet hazırlıklarının  modern teknolojiden, iletişim sistemlerinden faydalanarak devlet”in ve bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığı, ve katkılarının yanı sıra, kurumlar arası eşgüdümle yürütülmesi amaçlanmaktadır. bu tatbikat buna hizmet etmektedir. eğitilmiş, bilinçli bireylerin oluşturduğu bir toplumda, yerinde zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltacaktır. bu gün topraklarımızın yüzde 92″si deprem kuşağında bulunuyor, nüfusumuzun yüzde 95″i ise deprem kuşağında yaşıyor. topraklarımızın yüzde 66″sı ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75″i 1″inci ve 2″inci derece deprem bölgesinde yer almaktadır. afetlere karşı hazırlık, zarar azaltma, kurtarma ve iyileştirme çalışmalarının halkın beklentilerine yanıt oluşturan, hızlı, etkin, zamanında hizmet üretebilecek düzeye çıkarılması, geleceğimiz yönünden zorunluluk olup bu kapsamadaki çalışmalarımızı her gün artan bir gayretle sürdürmekteyiz.deprem haftası ve sivil savunma günü etkinliklerinin, ilimizde afet bilincinin artmasına vesile olması temennisiyle,  afetlerden uzak, sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.”dedi. (haber merkezi)
 
 
 
 
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası