banner
Gündem

​Her köşede bir tütüncü açıldı

sigara fiyatlarının artmasıyla açıkta tütün satan tütüncülerin sayısı her geçen gün artıyor.  sigara fiyatlarının artmasıyla açıkta tütün satan tütüncülerin sayısı her geçen gün artıyor. aksaray”da neredeyse her sokakta, her köşe..

​Her köşede bir tütüncü açıldı
banner

sigara fiyatlarının artmasıyla açıkta tütün satan tütüncülerin sayısı her geçen gün artıyor. 
sigara fiyatlarının artmasıyla açıkta tütün satan tütüncülerin sayısı her geçen gün artıyor. aksaray”da neredeyse her sokakta, her köşe başında bir tütün dükkanı açılıyor.
geçtiğimiz temmuz ayında alkollü içkiler ve tütün ürünlerinde uygulanan Ötv”de artışa gidildi. kararın resmi gazete”de yayınlanması ile beraber sigara fiyatlarında da artış meydana geldi. kararın hemen ardından sigara tiryakileri, fiyatı daha ucuz olan toptan tütün satışlarına yöneldi. tiryakiler fiyatı artan bandrollü sigara yerine, mahalle aralarındaki seyyar tezgâhlar ve dükkânlarda satılan sarma tütünü tercih etmeye başladı.  bu yönelim türkiye”nin birçok ilinde olduğu gibi aksaray”da da yeni bir sektörün doğmasına neden oldu. tütüncüler mahalle aralarında hızla yaygınlaştı. fiyatı 50 lira olan bir kilo tütünden yaklaşık 45-50 paket sigara çıktığı belirtiliyor.
vatandaşın sağlığını bu kadar ucuz olmamalı
tonu ile ilgili konuşan aksaray tüketici hakları derneği başkanı yakup sarı,  günümüzde para kazanmak amacıyla vatandaşların sağlığı düşünülmeden her yolun mubah görülmeye başlandığını söyledi. sigaranın birçok hastalığın ana sebebi olmasının ispatlanmasına rağmen türkiye”de hala yasal olarak satılmasına dikkat çeken sarı,ilimizde son yılarda neredeyse her köşe başında bir tütün satan işletme açılması biz tüketicileri rahatsız ediyor.bizim vatandaşlarımız ne ucuz ise direk ona yöneliyor ve ne olduğunu bilmediği tütünü içerek maalesef hasta oluyor.foto-haber :ali furat  

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası