banner
Esnaf

​‘Hurma Ağacı’ Aksaray’a tat katacak

hurmanın şekerinden elde edilenlerle insanlara daha sağlıklı ürünler sunmak için yola çıktıklarını belirten cüneyt ergin, “hurma zaten faydası bilinen bir yiyecek ama türkiye”de sadece ramazan ayında tüketilen bir ürün haline..

​‘Hurma Ağacı’ Aksaray’a tat katacak
banner

hurmanın şekerinden elde edilenlerle insanlara daha sağlıklı ürünler sunmak için yola çıktıklarını belirten cüneyt ergin, “hurma zaten faydası bilinen bir yiyecek ama türkiye”de sadece ramazan ayında tüketilen bir ürün haline gelmiş. fakat birçok ilacın içinde bulunan vitamin ve faydalı şeyler hurmanın içinde de bulunuyor.
İşletmemizde hurmanın 12 çeşide var. biz özelikle hurmanın farklı çeşitlerini getiriyoruz. her hurmanın bir faydası var şeker hastalarının yiyebileceği hurmalar bunun yanında kan yapan ve özellikle doğum öncesi ve doğumu kolaylaştıran hurmalar var. biz açılış sonrası işletmemizde hurma kahvesi yanında zemzem suyu ve çikolatalı hurma ile farklı bir konsept oluşturmayı hedefliyoruz. bunun yanında hurmanın şekerinden elde edilmiş kek, kurabiye, dondurma bu tarz ürünlerle hurma ve hurma çeşitleri olan bir firma haline gelmeyi planlıyoruz.” dedi.
hurmanın tadı bu işletmede çok farklı
hurma deyince aksaray”da insanların aklına ramazan ayının geldiğini belirten ergin, “ramazanda bulunan bir ürün olarak geçiyor. biz bu olayı yılın 12 ayına yaydık. aksaray halkı daha hurmanın faydalarını tam olarak bilmiyor. bizim amacımız tamamen hurmanın faydalarını vatandaşlarımıza bildirmek. hurmayı sevdirmeyi ve yedirmeyi arzu ediyoruz. İşletmemizde sade hurma, çikolatalı hurma, beyaz çikolatalı içi cevizli, bitter olanı ise fındıklı, sütlü, bademli aynı zamanda hurma lokumu, bu şekilde insanlara sağlıklı ve doğal ürünlere yönelmelerini tavsiye ediyoruz. fiyatları ise 70 ile 90 lira arasında seyrediyor.” Şeklinde konuştu. Özel günlerde tepsi ve özel kutulara da ürün hazırladıklarını vurgulayan ergin, ”İlgi alaka iyi durumda, müşterilerimizin bizden tek isteği bu ürünleri sürekli burada görmek. bizde aksaray halkını hurma ağacı işletmemize hurmalarımızı tatmaya bekliyoruz.”dedi.
faydaları saymakla bitmez
hurmanın faydalarının saymakla bitmeyeceğini dile getiren ergin, şöyle devam etti: “hurma kolesterol içermez ve çok az yağ içerir. vitamin ve mineral açısından zengindir. zengin bir protein ve diyet lifi kaynağıdır. a1 ve c vitaminleriyle birlikte b1, b2,b3 ve b5 vitaminleri açısından da zengindir. sindirim sisteminin geliştirilmesine yardımcı olur. çünkü çözünebilen ve çözünmeyen liflerle farklı amino asit türleri içerir. cinsel gücü artırır. hurma, kilo almaya yardımcı olur ve düşük kilodan mustarip olanlara faydalıdır. göz için faydalıdır ve gece körlüğünün tedavisinde yardımcı olur. diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası