banner
Gündem

Ihlara Vadisinde bahar güzelliği

aksaray”ın güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve "kapadokya”nın incisi" olarak nitelendirilen ihlara vadisi, ziyaretçilerini doğayla baş başa adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor. aksaray”ın güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve "kapadokya”nın incisi"..

Ihlara Vadisinde bahar güzelliği
banner

aksaray”ın güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve "kapadokya”nın incisi" olarak nitelendirilen ihlara vadisi, ziyaretçilerini doğayla baş başa adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor.
aksaray”ın güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve "kapadokya”nın incisi" olarak nitelendirilen ihlara vadisi, ziyaretçilerini doğayla baş başa adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor.
dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurmasından dolayı adeta açık hava müzesini andıran ihlara vadisi, yürüyüş yolları ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini cezbe diyor. aksaray”ın güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve "kapadokya”nın incisi" olarak nitelendirilen ihlara vadisi, ziyaretçilerini doğayla baş başa adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor.
sonbaharda uzak doğu, ilkbaharda avrupa”dan geliyorlar
yılda yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan ihlara vadisi, sonbahar ve kış mevsiminde genellikle malezya, japonya, çin ve tayland gibi uzak doğu ülkelerinden, ilkbahar ve yaz döneminde ise avrupalı, arap ve güney amerikalı turistlerden ilgi görüyor. ihlara”ya bireysel veya tur şirketleri aracılığıyla gelen ziyaretçiler, ilk olarak vadinin tabanına eşsiz bir manzara eşliğinde 382 basamaktan oluşan merdivenle iniyor. burada melendiz çayı”ndan yükselen su sesiyle karşılanan tarih ve doğa meraklıları, çayın iki yanındaki 3,5, 7 ve 14 kilometrelik üç güzergahta, rengarenk kır çiçekleri ve ağaçlar arasında trekking yapma imkanı buluyor.
çardaklarda yemek yiyip, çaylarını yudumluyorlar
hristiyanlığın ilk dönemlerinde dini bir merkez olması dolayısıyla yol boyunca kayalara oyulmuş çok sayıda kilise, şapel ve manastıra merdivenler ile tırmanan ziyaretçiler, yürüyüş sırasında mola yeri olan belisırma köyünde melendiz çayı üzerine kurulan çardaklarda yemek yiyip, çaylarını yudumlayarak yorgunluk atıyor. belisırma”da 7 kilometrelik yürüyüşlerini tamamlayan doğaseverler, ister çıkışta onları bekleyen tur otobüsleri ile isterlerse yürüyüş yollarını tercih ederek selime beldesine giderek, burada hıristiyanlar tarafından yaklaşık 1700 yıl önce ilk yüksek sesli ayinin yapıldığı selime katedrali”ni de görebiliyor. katedralin zirvesine belirgin bir yol olmadığından yeşil ok işaretleri takip ederek tırmanan ziyaretçiler, kaya oyma mekânlar arasından geçerek ulaştığı zirvede, yeşilin ve yüzlerce peri bacasının buluştuğu manzarada dinlenerek, fotoğraf makineleriyle eşsiz anı ölümsüzleştirebiliyor. katedralden bu kez kırmızı oklar yardımıyla inen ziyaretçiler, 14 kilometrelik yürüyüşlerini sonlandırarak araçlarına binip bölgeden ayrılıyor. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası