banner
Gündem

İhtisas üniversitesi yöneticileri Kastamonu’da buluştu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu yıl Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı”na katıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr…

İhtisas üniversitesi yöneticileri Kastamonu’da buluştu
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bu yıl Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı”na katıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve 22 üniversitenin rektörlerinin yer aldığı programda, içlerinde Spor ve Sağlık alanında çalışmalar yapan ASÜ’nün de yer aldığı ihtisas üniversitelerinin son durumu değerlendirildi. Programın açılış töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretim kurumlarının tamamıyla çok sıkı bir iletişim halinde olduklarını belirtti. Bu iletişim sayesinde atılacak adımlara dair daha kararlı ve sağlıklı hedefler ortaya koyabildiklerini kaydeden Prof. Özvar, devlet-üniversite-sanayi ilişkisinin toplum desteği ile çok daha efektif bir noktaya geleceğini belirtti. Düzenlenen toplantının 22 ihtisas üniversitesinin bir yıllık değerlendirme toplantısı anlamına da geldiğine dikkat çeken Özvar, üniversitelerin bölgesel kalkınmayı hedefleyen projelerine Avrupa’dan da destek bulmaya başladıklarını anlattı.

Özvar, konuşmasının son bölümünde, üniversitelerin ortaya koyduğu performansın sadece Türkiye’nin değil bölgenin iktisadi ve sosyal gelişmesine de katkı sağladığını belirterek, üniversite yöneticilerine teşekkür etti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası