banner
Gündem

İhtiyacınız kadar ürün alın

uzmanlar tüketicileri gereksiz harcamalar yapmamaları konusunda bilinçli olmaya davet ederken, İnsanların, ihtiyaç olmadığı halde yeni ya da moda olduğu için satın aldıklarıyla kendisine sahte mutluluklar yarattığına dikkat çekiyor. uzmanlar tüketicileri..

İhtiyacınız kadar ürün alın
banner

uzmanlar tüketicileri gereksiz harcamalar yapmamaları konusunda bilinçli olmaya davet ederken, İnsanların, ihtiyaç olmadığı halde yeni ya da moda olduğu için satın aldıklarıyla kendisine sahte mutluluklar yarattığına dikkat çekiyor.
uzmanlar tüketicileri gereksiz harcamalar yapmamaları konusunda bilinçli olmaya davet ederken, İnsanların, ihtiyaç olmadığı halde yeni ya da moda olduğu için satın aldıklarıyla kendisine sahte mutluluklar yarattığına dikkat çekiyor.
İnsanların sürekli satın almaları, bu davranışın psikolojik açıdan ne gibi sorunlara yol açtığı hakkında aksaray tüketici hakları derneği başkanı ve aksaray valiliği hakem heyeti yönetim kurulu üyesi yakup sarı  bilgiler verdi : teknolojinin gösterdiği hızlı ve büyük değişim yaşama yön verdiği  gibi satın alınan eşyaların da çeşitlenmesini sağladı.  eşyalar, üretici ve tüketici arasındaki bağlantıyı kuracak bir pazar halini aldı. reklamcılar, tüketiciye nasıl daha fazla satarım? sorusunun cevabını,  insanın duygusal ve zayıf yönlerinde buldular. reklamcılar ve pazarlamacılar bilinçaltı mesajlarını yöneterek satın alınan herşeyi ‘ihtiyaçmış” gibi gösterdi. kadın ve erkeklerin ilgi alanlarına yönelik ev eşyaları, mutfak eşyaları, teknolojik aletler gibi bir sürü devasa  sektörler oluşturdu. kullanılan eşyaların teknolojiyle bağımlılığı ise elde bulunan mevcut eşyaları da sürekli yenileme durumunu ortaya çıkardı.  kullanılan bir çok ürünün hayatı kolaylaştırdığını ancak bu durumun kültürü de değiştirdiğini anlatan tüketici hakları derneği başkanı yakup sarı, tüketicileri ihtiyaçları dışında  eşya almamaları, gereksiz harcamalar yapmamaları konusunda bilinçli olmaya davet etti.
sahİp olduklarimizin ne kadari İhtİyaç?
bir öncekinden daha üstün özellikte olduğu belirtilen eşyaların, bir ihtiyaca cevap verdiği söylenen yeni ürünlerin üstün bir pazarlama tekniğiyle insanlara satıldığını ve  ihtiyaçların çoğaltıldığını anlatan tüketici hakları derneği başkanı yakup sarı, insanların isteklerini kullanarak gereğinden fazla satış yapmayı amaçlayan üreticiler karşısında tüketiciyi bilinçlendirmek için tüketici hakları olarak bir kaç yıl önce ‘tüketici uzmanı yetiştirme programı” adında proje düzenlediklerini bu kapsamda tasarruf metotlarını ve ev ekonomisi konusunda bilgilendirme yaptıklarını anlattı. günümüzdeki ekonomik sistem içerisinde üreticilerin sürekli üretmek istediklerini belirten sarı , ” Örneğin tencereden, tavadan yola çıkalım. çocukken evlerimizin mutfağında bakır tenceler vardı. bunları kullandıkça belirli sürelerde kalaylatırdık. sonra alimünyum tencereler çıktı. gençliğimde alimünyum tencereler hem çok modaydı hem de bakıra göre oldukça ucuzdu ve pırıl pırıldı. kalaylatma derdi olmadığı için herkes evinde alimünyuma döndü” şeklinde konuştu.foto -haber : ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası