banner
Gündem

İlk kez Melendiz Çayı üzerinde rafting yapıldı

aksaray”da 42. turizm haftası etkinlikleri kapsamında bin kişinin katılımıyla geleneksel ihlara vadisi yürüyüşü yapıldı aksaray”da, 42. turizm haftası etkinlikleri kapsamında, yaklaşık bin kişinin katılımıyla geleneksel ihlara vadisi yürüyüşü gerçekleştirildi.  halk..

İlk kez Melendiz Çayı  üzerinde rafting yapıldı
banner

aksaray”da 42. turizm haftası etkinlikleri kapsamında bin kişinin katılımıyla geleneksel ihlara vadisi yürüyüşü yapıldı
aksaray”da, 42. turizm haftası etkinlikleri kapsamında, yaklaşık bin kişinin katılımıyla geleneksel ihlara vadisi yürüyüşü gerçekleştirildi.  halk oyunları gösterileri ve müzik dinletisinin ardından ziyaretçiler, vadi içinde 14 kilometre yürüyüş yaptı.  İl kültür ve turizm müdürü mustafa doğan, yaptığı açıklamada bu yıl 42.”si yapılan turizm haftası”nın, yapılan kültürel etkinliklerin ardından geleneksel ihlara vadisi yürüyüşü ile tamamlandığını söyledi.  ihlara vadisi”nin, yerli ve yabancı turistler tarafından 4 mevsim ziyaret edildiğini ifade eden doğan şöyle konuştu: "turizm haftası münasebetiyle bir hafta süren etkinliklerin bugün son günü. ziyaretçilerimizle birlikte ihlara vadisi”ne adeta akın ederek tarih ve doğayla baş başa bir gün geçiriyoruz. ihlara vadisi, bulundurduğu turizm potansiyeli bakımından her yıl yarım milyon turisti ağırlıyor. bu da vadiyi türkiye”de en çok ziyaret edilen 10 ören yerinden biri yaptı. vadi içerisinde ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamak adına etkinlikler yapıyoruz. bu gün ilk defa vadi içerisindeki melendiz çayı üzerinde rafting yapıldı. bundan sonraki süreçte bu tür etkinlikleri arttırmayı hedefliyoruz."
güzelyurt kaymakamı mehmet göze ise ilçe ve bağlı beldelerin aksaray”da turistler tarafından en fazla ziyaret edilen yer olduğuna dikkati çekerek, yarım milyon olan turist sayısını daha da arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.
 ziyaretçilerden tahir bilici ihlara vadisi”ne ilk defa geldiğini anımsatarak, "vadi, doğası ve tarihi yapılarıyla beni çok etkiledi. Özellikle tarihi dokulara çok önem verilmiş ve hiç dokunulmadan ziyaretçilerin beğenisine sunulmuş. tüm vatandaşlarımızı muhteşem manzarayı görmeye davet ediyorum." dedi. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası