banner
Gündem

İş dünyasının başarılı kadınları bir araya geldi

agİk”ten 8 mart dÜnya kadinlar gÜnÜ etkİnlİĞİ aksaray girişimci İş kadınları derneği (agİk) tarafından 8 mart dünya kadınlar günü dolayısıyla program düzenledi. kültürpark liva cafe”de düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan..

İş dünyasının başarılı  kadınları bir araya geldi
banner

agİk”ten 8 mart dÜnya kadinlar gÜnÜ etkİnlİĞİ
aksaray girişimci İş kadınları derneği (agİk) tarafından 8 mart dünya kadınlar günü dolayısıyla program düzenledi.
kültürpark liva cafe”de düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan  agİk yönetim kurulu başkanı hatice Şahin eroğlu; başta şehitlerimizin anne ve eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 mart dünya kadınlar günü”nü kutladı.
düzenledikleri kadınlar günü programının yeni iş hayatına adım atmış kadınlara yönelik olduğunu vurgulayan agİk yönetim kurulu başkanı hatice Şahin eroğlu; "son yıllarda iş hayatına atılmış genç girişimci iş kadınlarımız ile dernek yönetimimizi bir araya getirdik. programa kosgeb aracılığı ile belirlediğimiz 15 girişimci kadınlarımız iş dünyasındaki tüm kadınlarımızı temsilen katıldı. biz bu programı geleneksel hale getirerek her yıl düzenli olarak tekrarlamak istiyoruz. her yıl iş dünyasına adım atmış kadınlarımız arasından en başarılı olanlarını seçerek değerlendirmelerde bulunacağız. amacımız kadınlarımızın iş dünyasında daha etkin ve güçlü bir şekilde çalışmaları için onları teşvik etmektir. bu manada yönetim kurulu üyelerimizin de kadınlarımızın iş dünyasındaki motivasyonlarını artırıcı bir çok çalışmaları oluyor. sık sık ziyaretler gerçekleştiriyoruz. elimizden geldiği kadar girişimci kadınlarımıza rehberlik etmeye çalışıyoruz. yönetim kurulu üyelerimize gösterdikleri bu çaba ve gayretlerden ötürü teşekkür ediyorum."dedi.
aksaray”da son yıllarda İş-kur, sgk, kosgeb, atso gibi kurumlarda kadınların istihdam oranının artmasına yönelik önemli adımların atıldığını da dile getiren agİk yönetim kurulu başkanı; "atso başkanımız ahmet koçaş, meclis başkanımız fatih tekin,  İş-kur İl müdürümüz mahmut akkuş, kosgeb İl müdürümüz hakan koçak, sgk İl müdürümüz bilal akgün”e teşekkür ediyorum. kurumlarımız kadınların iş hayatına katılmasına, iş hayatındaki bir çok işlemlerinin kolaylaştırılmasına katkı sağlıyorlar. onların bu destekleri kadınlarımız adına önemli. İnşallah bu tür desteklerle her yıl kadın girişimci sayımız ve buna bağlı olarak istihdam sayımız artış gösterecektir."dedi.
konuşmasının devamında türk silahlı kuvvetlerinin afrin”de düzenlediği zeytin dalı harekatına da değinen hatice Şahin eroğlu; "İçimiz şu anda kan ağlıyor. Ülkemiz şu anda bir savaşta ve bizde bayanlar olarak her zaman askerlerimizin  yanındayız. allah onları muzaffer etsin. biz dün nasıl kurtuluş savaşında nene hatunlarla ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bir mücadele vermişsek bizlerde bugün de her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. biz kadınlar hayatın her alanında başarılı olarak güçlü bir türkiye için gücümüzü göstereceğiz. "diye konuştu.
başta şehit anaları olmak üzere ülkemizdeki cefakâr ve fedakâr tüm kadınların gününü kutladığını ifade ederek konuşmasına başlayan belediye başkanı haluk Şahin yazgı”nın eşi hasibe yazgı; " aksaray girişimci İş kadınları derneği”ne kadınların iş dünyasında etkin bir şekilde yer alması için sağladıkları destekten dolayı teşekkür ediyorum. bu gün de kadınlarımız için anlamlı bir program düzenlediler. kadın aktivite merkezlerimiz ve aksaray belediyesi meslek edindirme kurslarımızda bizlerde kadınlarımızın sosyal yaşamlarına katkı sunmanın gayretindeyiz."diyerek teşekkür etti.
programda konuşan aksaray ticaret ve sanayi odası (atso) yönetim kurulu başkanı ahmet koçaş;  "bayanlara ticaret odası olarak yüzde atmış destek verdik. Özellikle bayan girişişçilerimizin tüm işyeri açılışlarına katılarak desteklerimizi gösterdik. Üzerimize düşen her konuda da onların yanındayız."dedi. koçaş, özellikle şirketlerde kız çocuklarımıza yönetimlerde yer vermenin önemine de değinerek, agİk ve yönetim kurulu üyelerine bu konuda göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü teşekkür etti.
atso meclis  başkanı fatih tekin; "kadınların son yıllarda iş dünyasında aktif bir şekilde yer alması ve açtıkları yeni işletmelerle istihdama katkı sağlaması bizleri mutlu ediyor. biz atso yönetimi olarak kadınlarımıza iş hayatında he türlü desteği ve kolaylığı sağlamak adına çalışmalar yapıyoruz. agİk  ve yönetim kurulu üyeleriyle de istişareler yaparak daha çok kadına istihdam sağlanması noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."diye konuştu. 
kosgeb müdürü hakan koçak; "kosgeb olarak kadınlarımızın kendi işlerinin patronu olmaları adına girişimcilik kursları düzenliyoruz. verilen kosgeb desteklerinde de kadınlarımız pozitif ayrımcılık kapsamında daha farklı değerlendiriyoruz. son yıllarda da tabi bu  tür derneklerimizin de sayesinde kadın girişimci sayısı arttı. İnşallah bu yıl rakamların daha fazla artmasını bekliyoruz."dedi.
program sonunda aksaray girişimci İş kadınları derneği başkanı hatice Şahin eroğlu ve yönetim kurulunun kosgeb ile yapılan istişareler sonucu yaptığı değerlendirmeyle aksaray”da yılın en başarılı genç girişimcisi olarak hatice Özbulduk seçilerek plaketle ödüllendirildi. 
agİk başkanı hatice Şahin eroğlu”nun ev sahipliği yaptığı programa aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı”nın eşi hasibe yazgı, aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanı ahmet koçaş, atso meclis başkanı fatih tekin, kosgeb aksaray İl müdürü hakan koçak, İş-kur müdürü mahmut akkuş, mhp kadın kolları başkanı nermin fidan, chp kadın kolları başkanı  satı Ülkebay ve çok sayıda hanım davetli katıldı.
program sonunda günün anlam ve önemine ilişkin olarak pasta kesildi ve kadınlara gül dağıtıldı.
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası