banner
Özel

İtalyanlar görkemli mimariye hayran kaldı

Aksaray’da 1229 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılan Sultanhanı Kervansarayı, İtalyan turistlerin ilgi odağı oldu. Türkiye gezisi sırasında kervansarayı ziyaret için gelen turistler hatıra fotoğrafı çektirdi. Yaklaşık 800..

İtalyanlar görkemli mimariye hayran kaldı
banner

Aksaray’da 1229 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılan Sultanhanı Kervansarayı, İtalyan turistlerin ilgi odağı oldu. Türkiye gezisi sırasında kervansarayı ziyaret için gelen turistler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yaklaşık 800 yıldır dimdik ayakta duran, 2014 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası yedek listesine alınan ve yılda ortalama 400 bin yabancı turistin ziyaret ettiği Sultanhanı Kervansarayı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi.

‘DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK’

Tur rehberi Mesut Karabaş, Milano Üniversitesi profesörlerden oluşan grubun Sultanhanı Kervansarayı’nı çok beğendiklerini söyledi. Karabaş, “Ziyaretlerimize İzmir Bergama ile başlayıp Pamukkale’ye geçtik. Bugün de Sultanhanı Kervansarayı’nı ziyaret edip Kapadokya bölgesi turumuzu sonlandıracağız. Sultanhanı yenileme çalışmaları sonrası çok değişti. Burayı İtalyan grubumuz çok beğendi. Daha önce Özbekistan’da birçok saray görmelerine rağmen ahır kısmı dediğimiz yere bayıldılar. Buranın dünyada eşi benzeri yok” dedi.

‘KERVANSARAYI İTALYA’DA ÖĞRENCİLERİME ANLATACAĞIM’

İtalya’dan gelen Prof. Dr. Antenolya Pernat ise, “Bu mekânın kendine ait bir atmosferi var. Türkiye’nin birçok şehrini gezdik. Geldiğimiz için çok mutluyuz. Gerçekten her bölgesi birbirinden farklı. Sultanhanı Kervansaray’ında bol bol fotoğraf çektim. Burayı çalıştığım üniversite de öğrencilerime anlatacağım. İlçedeki atölyeleri ziyaret edip halı hakkında da bilgiler aldık. El emeği halıları alıp İtalya’daki evimize götüreceğiz” diye konuştu.  Foto-Haber: Şeyda COŞAR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası