banner
Gündem

Kadın Kolları İl Kongresi yapıldı

ak parti aksaray kadın kolları başkanlığı 5. olağan İl kongresi ak parti genel başkan yardımcısı ve ekonomi İşleri başkanı cevdet yılmaz”ın katılımı ile yapıldı.  ak parti aksaray kadın kolları başkanlığı..

Kadın Kolları İl  Kongresi yapıldı
banner

ak parti aksaray kadın kolları başkanlığı 5. olağan İl kongresi ak parti genel başkan yardımcısı ve ekonomi İşleri başkanı cevdet yılmaz”ın katılımı ile yapıldı. 
ak parti aksaray kadın kolları başkanlığı 5. olağan İl kongresi ak parti genel başkan yardımcısı ve ekonomi İşleri başkanı cevdet yılmaz”ın katılımı ile yapıldı. kongreye tek liste ile giden ferhan polat, 315 delegenin tamamının oyunu alarak başkanlığa seçildi. kongrede konuşmacılar türk silahlı kuvvetleri tarafından afrin”deki terör unsurlarını temizlemeye yönelik olarak başlatılan zeytin dalı harekatı”na dikkat çekerken, harekat kapsamında şehit olanlar anılarak ve ruhlarına fatiha”lar okundu. kongreye ak parti genel başkan yardımcısı ve ekonomi İşleri başkanı cevdet yılmaz”ın yanı sıra milletvekilleri cengiz aydoğdu, mustafa serdengeçti, beyediye başkanı haluk Şahin yazgı, İl başkanı hüseyin altınsoy, merkez İlçe başkanı hamza aktürk, İl genel meclis başkanı m. mehmet tüzün, önceki dönem milletvekili ve belediye başkanı nevzat palta, kolları genel başkan yardımcısı zeynep gül yılmaz ve önceki dönem il başkanlarından fatih yıldırıcı ve latif ağır katıldı.  
baŞkalarinin oyunlarini bozacaĞiz
kongrede konuşan ak parti genel başkan yardımcısı cevdet yılmaz, zeytin dalı harekatı”na ilişkin, "harekatı herhangi bir etnik guruba, inanç gurubuna yapmıyoruz, tamamıyla terör örgütlerine yapıyoruz. orada arabı, kürdü, türkmeni, diğer etnik gurupları olsun hepsi bizim kardeşimiz. İnşallah geleceğimizi hep birlikte huzurlu şekilde inşa edeceğiz. başkalarının oyunlarını bozacağız" dedi.
yılmaz; türk silahlı kuvvetlerince (tsk) hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla afrin”de başlattığı zeytin dalı harekatı”nda şehit olanlara başsağlığı diledi.
afrin”de yürütülen harekatın türkiye”nin güvenliği için çok önemli olduğunu belirten yılmaz, "afrin”de bir ülkeyi işgal etmek için bulunmuyoruz. bir başka ülkenin topraklarında gözümüz yok. biz, sınırımızda yuvalanmış olan terör odaklarını temizlemek için bulunuyoruz. terör odaklarının arkasında bir takım uluslararası güç odaklarının bir takım amaçlarla bulunduğunu biliyoruz. İnşallah bu oyunları bozacağız." diye konuştu.
türkiye”nin bölgede yaşayan insanların umudu olduğunu vurgulayan yılmaz, şöyle konuştu: "gerçekleştirilen harekatla, sınır ötemizden başlayarak ülkemizin, insanımızın güvenliğini pekiştireceğiz. bu harekatın başarısıyla sınırlarımız daha güvenli hale geleceği gibi ülke içindeki güvenliğimiz de artacak. buna ilave olarak da bölgede yaşayan kardeşlerimizin de huzuru artmış olacak. onlar da terör örgütlerinin zulmünden kurtulmuş olarak daha huzurlu bir ortama kavuşmuş olacaklardır. orada yaşayan herkes kardeşimizdir. harekatı herhangi bir etnik guruba, inanç gurubuna yapmıyoruz, tamamıyla terör örgütlerine yapıyoruz. orada arabı, kürdü, türkmeni, diğer etnik gurupları olsun hepsi bizim kardeşimiz. İnşallah geleceğimizi hep birlikte huzurlu şekilde inşa edeceğiz. başkalarının oyunlarını bozacağız. göbeğimizi kendimiz kesiyoruz, gücümüz kuvvetimizle uzun vadede yapılan fedakarlıkların ne kadar anlamlı olduğunu göreceğiz."
yılmaz, ak parti hükümetleri döneminde kadınların eğitim ve iş gücüne katılımlarının sağlanması için önemli çalışmalar yapıldığını, bu kapsamda birçok desteğin verildiğini aktardı.
Özellikle eğitim ve ekonomiye katılım oranlarında kadınların önemli bir yere geldiğini ifade eden yılmaz, şunları kaydetti: "ak parti dönemlerinde kadınların eğitimlerinin arttırılması ve istihdama katılımlarının sağlanması için çok önemli çalışmalar yapıldı. 2005 yılında kadınların iş gücüne katılımı yüzde 22″lere kadar gerilemişti. geçen yılın rakamlarına baktığımızda kadınların iş gücüne katlımı yüzde 34″leri aştı. artık kadınlar daha fazla çalışıyor. biz kadınların hem çalışmasını hem de girişimci olmalarını destekliyoruz. bugün kadınlarımız ekonomide daha etkin hale geldi. bu süreç daha da devam edecek. 2017 yılında kadınlarda ilave istihdam sayısı 632 bin oldu. yani 632 bin kadın 2017 yılında istihdam edildi. bu çok önemli bir rakam. birçok ülkeyi kıskandıracak bir rakam. toplam kadın istihdamımız ise 9 milyona yaklaştı. İşin özü şu ki kadınlar artık daha eğitimli, ekonomide daha aktif haldeler."
 ‘Ülkemİz aleyhİne oluŞturulmak
İstenen çibani yok edİyoruz”
ay yıldızlı bayrağımızın inmemesi ve ezanımızın dinmemesi için türk silahlı kuvvetlerinin afrin”de olduğunu ifade eden milletvekili cengiz aydoğdu; “sınır ötesinde ülkemiz aleyhine oluşturulan emperyalist müstevli devletlerin, ülkemiz adına oluşturmak istenilen çıbanı ordumuz oradan söküp atacak. oradaki kardeşlerimiz huzur bulacak. sizin bu salonda yaptığı ile mehmetçiğimizin yaptığı aynı değerdedir. biz el birliği ile bu mücadelede olacağız. kongremiz hayırlı olsun.”diye konuştu. 
konuşmasında ana kelimesine de özellikle vurgu yapan anadolu”dan ana vatana, ana esaslardan annelerin idare ettiği bir çok  temayı ana ile birleştiren aydoğdu, türk milletinin tarih boyunca ana”ya verdiği değeri anlattı.
anadolu herkesİ kucakliyor ve
kucaklamaya da devam edecek
tsk”nın afrin”e yönelik başlattığı zeytin dalı harekatı”nda ordumuzun muzaffer olması dileğiyle sözlerine başlayan milletvekili mustafa serdengeçti, “anadolu”da 1000 yıldır birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. yaşadığımız memleketin ismi bile ana diye başlıyor. ana şefkatli bir kucaktır. aksaray”da anadolu”nun merkezidir. tarih boyunca herkesi kucakladık ve kimseyi dışlamadık. eskiden olduğu gibi şimdide birçok farklı kültürle birlikte yaşıyoruz. allah”ın izni bunu da sürdüreceğiz. allah birliğimiz ve beraberliğimizi bozmasın.”dedi. 
cumhurbaŞkanimiz gİbİ bİr lİderİmİz
olduĞu İçİn gurur duymamiz gerekİyor
aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı da zeytin dalı harekatı”nda görev alan mehmetçiğe her zaman dualar gönderdiklerini, harekatla beraber bölgenin terör unsurlarından temizleneceğini vurguladı.  cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan gibi bir liderin yanında yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getiren yazgı, "ak parti davasının gönüllüleri olarak cumhurbaşkanımız gibi bir liderimiz olduğu için gurur duymamız gerekiyor. onun davasında görev almak, bence en önemli mutluluk, en önemli güçtür." dedi.
kongrede seçilenlere de hayırlı olsun dileklerinde bulunan yazgı; “teşkilatta olmak bu işin en güzel tarafıdır. burada emek vermek, burada emek çekmek bu işin en iyi tarafıdır. nasıl bunları söyleyebiliyorum. bu kardeşiniz önce il başkan yardımcılığı, ardından merkez ilçe başkanlığı, sonra belediye meclis üyeliği gibi değişik kademelerde görev alarak bu teşkilatın nasıl bir okul olduğunu, insanların burada nasıl yetiştirildiğini, nasıl millet ve memleket sevdalısı olduklarını  gördü. allah kongremizi şehrimize ve ülkemize hayırlı kısın.”dedi.  
 ‘İstİklal ve kurtuluŞ mÜcadelelerİmİzde
kadinlarimiz her daİm Ön safta olmuŞtur”
ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy; “değerli dava arkadaşlarım, kadınları dışlayan ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemez. ak parti her zaman kadınlarımızı önemsemiş, toplumsal hayatta, sosyal hayatta, siyasi hayatta yer alması için bütün engelleri kaldırmıştır.artık kadınlarımız bütün alanlarda boy göstermektedir. siyasette giderek artan bir şekilde yer alırken, hükümetimizin uyguladığı akılcı politikalarla çalışma hayatına daha rahat adım atmaları sağlanmıştır.bunun bilincinde olan genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız sayın  recep tayyip erdoğan kadının her alanda önünü açarak destek olmuştur. partimizin hak ve inanç özgürlüğü politikası ile kadınlarımız başörtüsü ile meclise girebilmiştir. kadının kafasındaki örtü ile değil, kafasının içindeki fikirler ile üzerindeki elbise ile değil, yüreğindeki inanç ile değerlendirilmesi gerekmektedir. türkiye kadınları tarih boyunca istiklal mücadelelerinde daima ön safta yer almışlardır. kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev alan kahraman kadınlarımız geride asla unutulmayacak yeni nesillere rehber olacak bir miras bırakmışlardır. İşte o mirasın eseri olan 15 temmuz gecesinde bir millet ayağa kalkmıştır. kadını ile erkeği ile kendilerini siper etmişlerdir. ecdadımızdan aldığımız ilhamla bizde sesimizin yettiği en yüksek tonla içteki ve dıştaki düşman ve hainlere diyoruz ki; başaramayacaksınız, birliğimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı elde edemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız. biz inanıyoruz ki kadınlar erkekler yaşlısıyla genciyle ülkemizin her bireyi birlik olursa dünyayı ele alırlar.”dedi.
gÜn bİrlİk gÜnÜdÜr
ak parti aksaray teşkilatı”nın yeni kadın kolları başkanı ferhan polat; “gün birlik günüdür. kongremiz ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum. çanakkale”de olduğu gibi 15 temmuz gecesinde vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı için canlarını hiçe sayarak mücadele etmiş olan kadınlarımızı yürekten kutluyorum. ebediyete intikal etmiş olanları hürmetle yad ediyorum. Şehitlerimizin cefakar annelerine, geride bıraktıkları yetim ve öksüzlere allah”tan sabır niyaz ediyorum.”dedi.  foto-haber oğuzhan demİray
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası