banner
Gündem

Kadınlara belediye projeleri tanıtıldı

aksaray belediyesi bilim merkezinde konuklarını ağırlayan merve dinçer, 35 kadına bilim merkezini gezdirdi. aksaray bilim merkezini gezen kadınlara aksaray belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler hakkında sunum yapıldı. merve dinçer sunumun..

Kadınlara belediye projeleri tanıtıldı
banner

aksaray belediyesi bilim merkezinde konuklarını ağırlayan merve dinçer, 35 kadına bilim merkezini gezdirdi. aksaray bilim merkezini gezen kadınlara aksaray belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler hakkında sunum yapıldı.
merve dinçer sunumun içeriğinde şu ifadeleri kullandı;” aksaray”lı hanımlara kaliteli bir yaşam tarzı sunacak ve günün stresinden uzaklaşıp boş vakitlerini değerlendirebilecekleri içerisinde kütüphane, kapalı yüzme havuzu, sauna ,buhar odası, taş yataklar, hamam, spor ve dinlenme salonlarının yer aldığı aynı zamanda el becerilerini geliştirebilecekleri keyifli vakit geçirebilecekleri çeşitli meslek kurslarının yer aldığı merkezimiz bayanlar tarafında  yoğun ilgiyle karşılanmaktadır. belediyemizin bu hizmeti kadınlarımıza yönelik böyle bir hizmet kazandırarak sosyal hayatta daha aktif olmalarını ve mesleki anlamda ihtiyaç duydukları seviyeye ulaşabileceklerini sağlamaktadır.”
tüm merkezlerin ulaştığı üye sayısının 56 bin 347 olduğunu kaydeden dinçer, “akmek”te bugüne kadar 23 bin 500 kadın ve gençlere hizmet verilmiştir. selime sultan kadın aktivite merkezinde 28bin 160 kadın ve gençlere, necmiye hatun kadın aktivite merkezinde ise 4 bin kadın ve gençlere hizmet verilmiştir. diğer kadın aktivite merkezlerimizde kadın ve gençlere hizmet vermektedir” diye konuştu.
‘34 branŞta kurslarimiz 
faalİyet gÖstermektedİr”
aksaray belediyesi meslek edindirme kursları kapsamında (akmek) 34 branşta kursların faaliyet gösterdiğini ifade eden merve dinçer, ”  seramik, cam füzyon, yağlı boya, kaligrafi, filografi, pratik dikiş, düz dikiş, moda tasarımı, kıyafet geri dönüşüm, taş boyama, porselen boyama, akrilik boyama, kağıt rölyef, bilgisayar kursu, çeyiz ürünleri hazırlama, iğne oyası, kurdela nakışı, dini değerler eğitimi, takı tasarım, tığ-şiş-örgü, karakalem, ipek koza çiçek yapımı, halı dokuma, kağıt telkâri, ahşap boyama, keçe iğneleme, butik pastacılık, dekoratif aksesuar süsleme, etamin işleme, makrome, tel kırma vb. olmak üzere 34 branşta kurslarımız faaliyet göstermektedir. akmek”te açılan el sanatları kurslarında 17 bin kadına hizmet verilmiştir. selime sultan kadın aktivite merkezi”nde açılan el sanatları kurslarında 3 bin 150 kadına hizmet verilmiştir. necmiye hatun kadın aktivite merkezi”nde açılan el kurslarında ise bin 640 kadına hizmet verilmiştir” şeklinde konuştu.
 
kadınların üretime ve ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla düzenlenen hanımeli pazarının her çarşamba günü kurulduğunu ifade eden dinçer, cumartesi semt pazarı içerisinde 38 kadının 12 tanesinin çeyiz alanında, 26 tanesinin de gıda alanında satış yaptığını söyledi.
‘çÖlyak ve trozİnemİ
hastalarinin yanindayiz”
düzenli olarak 100 aileye toplamda bin 471 trizonemi ve glutensiz gıda paketlerinin ulaştırıldığını söyleyen dinçer, “Şehrimizde bulunan çölyak ve trozinemi tip 1 hastası ailelere aylık olarak düşük proteinli tel şehriye, arpa şehriye, tatlı kurabiye, tuzlu kurabiye, un karışımı, ince mısır irmiği, tarhana, mısır gevreği, fındıklı bitter çikolata, keçiboynuzu ezmesi, spagetti makarna ve baton ekmeğinin bulunduğu gıda paketlerini ücretsiz ulaştırıyoruz” dedi.
akilli bİsİklet yolu ve İstasyonlari projesİ
Şehirde daha ekonomik, sağlıklı ve sürdürülebilir ulaşım imkânı sağlayacak ve seçim dönemi vaatlerinden olan akıllı bisiklet yolu projesinin çalışmalarının tamamlandığını dile getiren dinçer,  “Şehir merkezinden üniversiteye, kafeler caddesinden pazar pazarına, hastane”den tokİ”ye olmak üzere şehir genelinde 2021 yılında 32 km yeni bisiklet yolu, 11 istasyon ve 120 akıllı bisikleti gençlerimizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.
whatsapp hattimiz hİzmete gİrdİ
vatandaşlar ile daha hızlı ve etkin iletişim kurmak amacıyla whatsapp iletişim hattını kurduklarını da söyleyen merve dinçer sözlerini şöyle sonlandırdı; “sosyal medya hesaplarımızdan ve 444 55 68 nolu çağrı merkezimizden her türlü istek ve önerileri cevaplıyor geri dönüş sağlıyoruz. 0552 888 68 68 numaralı telefon hattı Üzerinden 7/24 ulaşılabilirlik sağladık. bu projelerden aksaraylı tüm kadınların faydalanması bizlere mutluluk verir.” (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası