banner
Gündem

Kampüs içi ulaşımda bisiklet tercih ediliyor

asÜ”de kayitli bİsİklet kullanici sayisi 6 bİne yaklaŞti aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kampüs içinde bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmaya yönelik yaptıkları çalışmaların son derece başarılı şekilde ilerlediğini belirtti…

Kampüs içi ulaşımda  bisiklet tercih ediliyor
banner

asÜ”de kayitli bİsİklet kullanici sayisi 6 bİne yaklaŞti aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kampüs içinde bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmaya yönelik yaptıkları çalışmaların son derece başarılı şekilde ilerlediğini belirtti.
akıllı bisiklet İstasyonlarının (asÜbİs) 2017 yılının mart ayında devreye alındığını ve kayıtlı kullanıcı sayısının 6 bine yaklaştığını belirten Şahin, uygun iklim şartlarında öğrencilerin, akademisyenlerin ve diğer personelin günlük kampüs içi ulaşımlarının büyük kısmını bisikletlerle yaptığını belirtti. kendilerinin de kampüs içindeki günlük programların büyük kısmına bisikletlerle katıldıklarını söyleyen Şahin, “asÜbİs”lerin devreye alındığı günden buyana 16 bin 118 saatlik bisiklet kullanım süresine erişildi. Şu anda 8 istasyonumuz var. tanımlı kartını bu istasyonlardan herhangi birisine okutan kullanıcı bisikletini alıyor ve işlerini tamamladıktan sonra kendisine en yakın olan istasyona bisikletini bırakabiliyor.    kayıtlı kullanıcı sayısı 6 bine yaklaştı. İlginin giderek artıyor olması bizleri memnun ediyor. çevreci, ekonomik ve sağlıklı bir ulaşım imkânı sağlayan bisikletlerin kullanımını daha da yaygınlaştırmak için çalışmalarımız sürüyor. zaman içinde istasyon ve bisiklet sayıları daha da artacak” dedi.
bisiklet sahası”nın (velodrom) yapımının da tamamladığını anımsatan Şahin, “burası daha profesyonel şekilde bisiklet kullanımına imkân sağlayan özel bir alan. 500 metre uzunluğundaki bisiklet sahası kampüsümüzün ve şehrimizin hizmetindedir” dedi.  (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası