banner
Özel

Kan stokları kritik seviyede 

KIZILAY EKİPLERİ AKSARAY’DAKİ VATANDAŞLARA KAN BAĞIŞI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU Kızılay Ramazan ayının başlamasıyla kan stoklarında ciddi oranda düşüş yaşandığını belirterek, Aksaray’da gönüllülere kan bağışı çağrısında bulundu. 15 Temmuz Milli İrada..

Kan stokları kritik seviyede 
banner

KIZILAY EKİPLERİ AKSARAY’DAKİ VATANDAŞLARA KAN BAĞIŞI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Kızılay Ramazan ayının başlamasıyla kan stoklarında ciddi oranda düşüş yaşandığını belirterek, Aksaray’da gönüllülere kan bağışı çağrısında bulundu.

15 Temmuz Milli İrada Meydanı’nda konuşlandırılan Kızılay Kan Bağış Aracında görevli Dr. Bekir Tartıcı, Aksaray halkına iftar sonrası bağış yapmaları çağrısında bulundu. Kan vermenin en büyük faydasının kolesterolü düşürmesi olduğunu söyleyen Tartıcı, “Kan verdiğimizde ayrıca kalbin dolaşımı rahatlıyor. Yılda iki kez kan verirseniz vücudunuz yenilenir. Düzenli kan veren kişilerde, kalp krizi geçirme riski azalır. Bu konu hakkında birçok araştırma bulunmaktadır. Öte yandan damar hastalıklarını engellediği ve bazı komplikasyonları önleyebileceği düşünülüyor” dedi.

Aksaray’a 3 gün önce kan bağışı toplamak için geldiklerini söyleyen Tartıcı, “Ramazan ayında insanlarımız oruç tuttukları için kan bağışında bulunmuyorlar. Bizde bu açığı kapatmak içinde iftar sonrası hizmet veriyoruz. Buna rağmen kan stokları kritik seviyenin altına düştü. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Günlük bizim 500 ünite kan almamız gerekirken, Kayseri ve Aksaray noktalarımızda bu rakam 100 üniteye kadar düştü. Bunu da ay bazında hesaplarsak, ciddi bir azalmaya sebep oluyor. Aksaray halkının her zaman olduğu gibi bu dönemde de bize destek vereceğine inanıyoruz. Bayram gününe kadar buradayız. Tabi bayram sonrası tekrar Aksaray’a geleceğiz” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası