banner
Köşe yazıları

KARPUZA BİR DE BU AÇIDAN BAKIN

Şeker içeriğinin fazla olması kanısıyla tüketiminden kaçınan bir grup olsa da biz gelin karpuzun faydalarına bir göz atıp yiyip yememeye sonra karar verelim. -Karpuz, yüzde 92’sinin sudan oluşması sebebiyle yaz..

KARPUZA BİR DE BU AÇIDAN BAKIN
banner

Şeker içeriğinin fazla olması kanısıyla tüketiminden kaçınan bir grup olsa da biz gelin karpuzun faydalarına bir göz atıp yiyip yememeye sonra karar verelim.

-Karpuz, yüzde 92’sinin sudan oluşması sebebiyle yaz gününde tazelenmek ve susuz kalmamak için mükemmel bir seçim haline gelmektedir. İçeriğindeki yüksek su oranı sayesinde ödem atımında etkilidir.

-Diğer taze meyve veya sebzelerden daha fazla miktarda kanser, kalp hastalığı ve yaşa bağlı göz bozuklukları riskinin azalmasıyla bağlantılı antioksidan olan likopen içerir.

-İçeriğindeki B6 vitamini bağışıklık ve sinir sisteminin gelişiminde önemli rol oynar. A vitamini, B6 vitamini ve C vitamini cildin pürüzsüz ve yumuşak kalmasını sağlamaktadır. Ayrıca göz sağlığı için çok önemlidir. Beta karoten sayesinde astım ve romatoid artirit semptomları hafiflemektedir.

-Karpuz içeriğindeki potasyum ile kan basıncının düzenlenmesinde etkilidir.

-Lif kaynağı olması sebebiyle sindirimi olumlu etkilemektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta karpuzun bağırsak hareketlerine olan etkisidir. IBS (hassas bağırsak sendromu) veya herhangi bir bağırsak sorunu olan bireyler karpuz tüketiminde daha dikkatli davranmalıdır.

Şeker oranı sebebiyle karpuz tüketilmesi tartışmalı olsa da aslında içeriğindeki yüksek lif ve su sayesinde kan şekerini düşünüldüğü kadar yükseltmemektedir. Tabi ki bu sınırsız yenileceği manasına gelmese de sıcak yaz aylarında korkmadan rahatlıkla karpuz peynir yiyebilirsiniz.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası