banner
Gündem

Kaşlı, Aksaray’ın bazı sorunlarını meclise taşıdı

mhp aksaray milletvekili ramazan kaşlı, tbmm genel kurulunda kapadokya alanı hakkında kanun teklifi”nin 1. bölümü üzerine mhp grubu adına söz alarak; aksaray ile ilgili bazı hususları dile getirdi. mhp aksaray..

Kaşlı, Aksaray’ın bazı  sorunlarını meclise taşıdı
banner

mhp aksaray milletvekili ramazan kaşlı, tbmm genel kurulunda kapadokya alanı hakkında kanun teklifi”nin 1. bölümü üzerine mhp grubu adına söz alarak; aksaray ile ilgili bazı hususları dile getirdi.
mhp aksaray milletvekili ramazan kaşlı, tbmm genel kurulunda kapadokya alanı hakkında kanun teklifi”nin 1. bölümü üzerine mhp grubu adına söz alarak; aksaray ile ilgili bazı hususları dile getirdi.
sözlerine aksaray –sarıyahşi ilçesinin aksaray”a bağlantı yolu olmadığını belirterek başlayan kaşlı; “sarıyahşi”den aksaray”a gidip gelmek oldukça problemli ve zordur. Özellikle aksaray- ağaçören arasındaki yolda, yolun neredeyse kullanılamaz halde olması neticesinde ciddi trafik kazaları yaşanmaktadır. bahsettiğim yolun yenilenmesi ve aksaray- ortaköy arasında yapımına başlanan ancak bitirilemeyen yolun tamamlanması da hem aksaraylı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından ve hem de il genelinde trafiğin düzenlenmesi açısından önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz.”dedi.
aksaray”ın 28 kilometre güneydoğusunda, hasandağı”nın kuzey eteklerinde bulunan helvadere kasabası”nın bulunduğu konum itibariyle bir turizm yerleşkesi olmaya oldukça uygun olduğunu aktaran kaşlı; “bölgenin kalkınması adına özellikle yaz ve kış dağ sporları kapsamında teleferik, kayak, doğa yürüyüşü parkurları yapılması ve hali hazırda yapılan yamaç paraşütünün daha da geliştirilerek bölgenin önemli bir turizm merkezi haline getirilmesi sağlanmalıdır.  bu katkı ülkemiz ve aksaraylı vatandaşlarımız adına önemli bir adım olacaktır. aksaray sarıyahşi ve ağaçören”de vatandaşımız ciddi bir ısınma sorunuyla karşı karşıyadır. acil olarak doğal gazın bu iki ilçemize verilmesini talep ediyorum. 412 bin nüfusa sahip aksaraylı hemşehrilerimize hizmet vermekte olan aksaray eğitim ve araştırma hastanesinde yeterli sayıda uzman doktor yoktur. sultanhanı ilçemizde devlet hastanesinin bir an önce tamamlanması gereklidir. Özellikle ağaçören ve sultanhanı devlet hastanelerinde branşlarda uzman doktor bulunmamaktadır. bunun yanında aksaray”da verimli tarım alanlarını su ile buluşturma adına aksaray uluırmak (mamasın) barajı sulaması yenileme projesi başlatılmış ve fakat henüz tamamlanamamıştır. projenin süresinin uzaması dolayısıyla topakkaya, yeşilova, bağlıkaya, çimeliyeni köyü, baymış, sapmaz, acıpınar, hanobası, beyazsaray, altınkaya, ulukışla, yeşiltepe, kazıcık tolu, İsmailağa tolu, bayır altı köyleri ciddi manada mağdur olmuştur. eskil”in kıraç olarak tabir edilen bölgesine dış havzadan tarımsal sulamada kullanılması için su getirilmezse bir kaç seneye kadar aksaray”da tarımın göz bebeği olan eskil tarım yapılamaz hale gelecektir. tarımsal sulamanın yapılamaması bölgenin büyük bölümünün tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızı oldukça olumsuz etkilemiştir. mağduriyetin giderilmesi için projenin bir an önce faaliyete geçirilmesi, hız kazandırılması gerekmektedir.”diye konuştu. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası