banner
Özel

Kış lastiği hayat kurtarır

Aksaray’da ticari araçlara zorunlu kış lastiği uygulaması başlamasıyla lastikçilerde yoğunluk başladı. Kış lastiğinin hayat kurtarıcı bir rol üstlendiğini ifade eden Oto lastikçi Fatih Yanık, güvenli sürüş için kış lastiğini önerdiklerini..

Kış lastiği hayat kurtarır
banner

Aksaray’da ticari araçlara zorunlu kış lastiği uygulaması başlamasıyla lastikçilerde yoğunluk başladı.

Kış lastiğinin hayat kurtarıcı bir rol üstlendiğini ifade eden Oto lastikçi Fatih Yanık, güvenli sürüş için kış lastiğini önerdiklerini söyledi.

Yanık gazeteniz Egemen’e yaptığı açıklamada, “1 Aralık’tan itibaren ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu başladı fakat bizim önerimiz vatandaşların sadece ticari araçlarla sınırlı kalmamaları.  Kış lastiği hayat kurtarır. Doğru lastik takmak her zaman emniyeti artırır. 7 derecenin altına indiğinde kış lastiği özelliğini gösterir, yaz lastiği ise özelliğini yitirir. Araç kullanan sürücülerin lastiklerini kontrol etmeleri, eskiyen lastiklerini değiştirmeleri ve kış koşullarında güvenli araç kullanmak için lastiklerini değiştirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu lastikler aynı zamanda sigorta demektir. Birde bu yıl ticari araçlar kış lastiği taktırmaz ise bin 152 lira para cezası ödeyecekler. Sürücülerimiz bu konuyu dikkate alıp bir an önce lastiklerini değiştirmelerini rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

AMACIMIZ CEZA YAZMAK DEĞİL!

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından açıklamada ise, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından kışlık lastiklerini taktırmalarını istiyoruz. Vatandaşlara kışlık lastiği hatırlatmak için kurum kuruluşlara afişlerimizi astık. Bunun yanı sıra denetimlerde de hatırlatmalar yapıyoruz. Bizim amacımız vatandaşlara ceza yazmak değil, onların can ve mal güvenliğini korumaktır” denildi.

JANDARMA EKİPLERİNİN DENETİMİ BAŞLADI

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kış lastiği zorunluluğuyla birlikte denetimlere başladı. Bu kapsamda ticari araçların kış lastiği takıp takmadığı Jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerle tespit edildi. Kış lastiği olmayan veya diş derinliği 4 milimetrenin altında bulunan araçların yol güvenliğini tehlikeye atacağını belirten ekipler, uygulamaya uymayan şoförlere de ‘Karayolları Trafik Kanunu’ çerçevesinde bin 152 lira para cezası kesileceğini bildirdi. Şehir genelinde denetimlerin düzenli olarak yapılacağı da öğrenildi. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası