banner
Gündem

‘Konteynerlerin yapımı büyük oranda tamamlandı’

KAHRAMANMARAŞ’A YAKLAŞIK BİN KİŞİNİN BARINABİLECEĞİ KONTEYNER KENT KURULACAK Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti Aksaray Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu ve Güney Kore ekibi ile birlikte Kahramanmaraş’ta kurulacak konteyner kent..

‘Konteynerlerin yapımı büyük oranda tamamlandı’
banner

KAHRAMANMARAŞ’A YAKLAŞIK BİN KİŞİNİN BARINABİLECEĞİ KONTEYNER KENT KURULACAK

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti Aksaray Milletvekili Adayı Cengiz Aydoğdu ve Güney Kore ekibi ile birlikte Kahramanmaraş’ta kurulacak konteyner kent için yapımı devam eden konteynerleri inceledi.

Türkiye’yi yasa boğan asrın deprem felaketi sonrasında depremden etkilenen vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak ve yaralarını sarmak için birçok çalışma gerçekleştirdiğini bildiren Aksaray Belediyesi ekipleri, depremin ilk anlarından itibaren bölgeye teknik personeller, temizlik personelleri, iş makinaları ve yardım tırlarının sevk edildiğini belirtti. Ayrıca depremzedelerin geçici barınma ihtiyacını karşılamak için ilk etapta 750 kişinin kalabileceği 90 adet çadır kent kurulmasına öncülük edildiği aktarıldı.

Bölgede vatandaşların geçici barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner kent kurma çalışmalarına başlayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Güney Kore merkezli Hope Bridge Yardım Derneği ile iş birliği protokolü imzaladı. Aksaray’da faaliyet gösteren Steel House fabrikasında geçtiğimiz günlerde başlanılan konteynerlerin yapımı büyük oranda tamamlandı.

Başkan Dinçer, asgari 4 kişilik bir ailenin barınma ihtiyacını karşılayacak olan 21 metrekarelik konteynerlerin 2 oda şeklinde bölündüğünü ve içerisinde banyo, WC ve mutfak bulunduğunu söyledi. 200 adet konteynerin yapımının büyük oranda tamamlandığını duyuran Başkan Dinçer 2 hafta içerisinde konteyner kentin kurulacağı mesajını verdi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası