banner
Gündem

Korkmaz, insani yardım çalışmalarını açıkladı

Aksaray İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Şenol Korkmaz, Aksaray geneli, Filistin/ Gazze, deprem bölgesi ve yurtdışındaki kriz bölgelerinde gerçekleştirdiği insani yardım çalışmalarını  açıkladı. Gazze’de yaşanan soykırım ve geçen yıl yaşanan..

Korkmaz, insani yardım çalışmalarını açıkladı
banner

Aksaray İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Şenol Korkmaz, Aksaray geneli, Filistin/ Gazze, deprem bölgesi ve yurtdışındaki kriz bölgelerinde gerçekleştirdiği insani yardım çalışmalarını  açıkladı.

Gazze’de yaşanan soykırım ve geçen yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını,“Ramazan Kardeşliğe Çağrı” ve “Sofranızda Yer Açın” sloganı ile yola çıktıklarını; her şeye rağmen bereketli bir ramazan yaşandığını belirten Korkmaz; Aksaray merkez, ilçe, köy ve kasabalara, deprem bölgesi, Gazze ve yurt dışındaki kriz bölgelerinde yardım çalışmalarının mübarek ay boyunca kesintisiz olarak devam ettiğini dile getirdi.

Korkmaz, İl merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere yürütülen faaliyetleri şöyle sıraladı: “Aksaray merkez, ilçe, köy ve kasabalarında Ramazan boyunca 1285 adet gıda paketi, 250 adet hijyen paketi, akika, adak, şükür kurban eti dağıtımı, hayırseverlerimizin ve gönüllülerimizin nakdi yardımlarını yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık.

*İl ve ilçelerimizde 20 ramazan günü toplam 195 ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yaşlı veya deprem bölgesinden gelmiş aile ziyaret edilerek iftarlık sıcak yemek ikram edildi.

*16 farklı ülkeden okumak için gelen Aksaray Üniversitesi öğrencisi 105 öğrencimize iftar yemeği verildi. Öğrenci evlerine gıda yardımı yapıldı. 23 misafir Öğrencimize bayramlık kıyafet dağıtımı yapıldı.

*Bu ramazan Aksaray’da 800 yetim, depremzede ve ihtiyaç sahibi çocuğa, ayrıca yurt dışında fakir ülkelerde 300 çocuğa ve ülke içinde 650 çocuğa bayramlık giydirildi.

*15 Ramazan Dünya Yetimler Gününde, toplumumuzda yetimler hakkında bir bilgi, bilinç, duyarlılık ve farkındalık oluşturmak adına yetim ailelerimize Aksaray Belediyemizin himayelerinde, Sayın Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun da katılımı ile yetim ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda korunma altında bulunan çocuklarımızda dâhil olmak üzere toplam  310 çocuğumuza iftar ikramı yapıldı. Destek ve katkıları için Belediye Başkanımız Sayın Dr. Evren Dinçer’e şükranlarımı arz etmek istiyorum. Ayrıca ilçelerimizde de aynı gün yetim ailelerimizin davet iftar ikramı gerçekleştirildi.

*Genç İHH birimimiz iftar buluşmaları, teravih buluşmaları, haftalık dersler, itikaf ve sahur programları, teravih namazı çıkışı çocuklara ikramlık dağıtımı, iyilikte yarışan sınıflar sunumları, ramazan ve özgürlük filosu broşürü dağıtımı yapılmıştır.

*Ramazan dolayısıyla kadın kollarımız, gönüllülerimizle birlikte ihtiyaç sahibi ailelere maddi kaynak oluşturmak için atölye çalışmaları ile içli mantı, kesme mantı, içli köfte ve mayalı ekmek yapmıştır. Elde edilen gelir ihtiyaç sahipleri ve üstlendiğimiz yardım projelerinde kullanılmıştır.

*Gönüllülerimizle 2 adet iftar yemeği buluşması düzenlenmiştir. Ayrıca yetimler başta olmak üzere, hasta ve ihtiyaç sahibi aileler ziyaret edilmiştir.

*Kriz bölgeleri Filistin-Gazze, Doğu-Türkistan Sudan ve Yemen yardım çalışmalarına destek verilerek; toplam olarak 3000’den fazla aileye yardım ulaştırıldı. Siyasi görüş, din, dil, mezhep ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç sahibi olması dikkate alınarak Aksaray’ın her köşesine, deprem bölgelerine ve dünyadaki kriz bölgelerine yardım ulaştırmaya çalıştıklarını belirten İHH Başkanı Korkmaz, yardım eden insanların da farklı görüş veya kesimlerden olmasının İHH’ya olan güvenin bir tezahürü olarak yorumlandığını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek halkımıza içtenlikle teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası