banner
Gündem

Köylüler yağmur duasına çıktı

Aksaray’da köylerde vatandaşlar yağmur duasına çıktı. İl Müftüsü Veysel Işıldar, Cerit Köyünde yağmur duası yaptı. Öğle namazı öncesi Cerit Köyü Camiinde toplanan vatandaşlarla bir araya gelen İl Müftüsü Işıldar, Peygamber..

Köylüler yağmur duasına çıktı
banner

Aksaray’da köylerde vatandaşlar yağmur duasına çıktı. İl Müftüsü Veysel Işıldar, Cerit Köyünde yağmur duası yaptı. Öğle namazı öncesi Cerit Köyü Camiinde toplanan vatandaşlarla bir araya gelen İl Müftüsü Işıldar, Peygamber Efendimiz (sav) abdestinizi dere kenarında alıyor olsanız bile, suyu israf etmeyiniz sözleri dinimizin her konuda israfı yasakladığını hatırlatarak özellikle su tasarrufu yapma noktasında daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Işıldar, son yıllarda yaşanan kuraklıkların daha büyük sorunlara yol açmadan tedbir alınması gerektiğini hatırlattı.   Konuşma sonrası eller hep birlikte yağmur duası için açıldı. Ülkemizin her bölgesinde hayırlı, bereketli ve bol yağışların olması için dualar edildi. Duanın ardından İl Müftüsü Işıldar’ın kıldırdığı öğle namazı ile program sona erdi.

7’DEN 70’E HERKES YAĞMUR DUASINA KATILDI

Ortaköy ilçesi Saralı Alaca köyünde 7’den 70’e herkes bir araya gelerek yağmur duası yaptı. Köylülerden İsa Koçak, “Bölgemizde tarım havacılıkla uğraşıyoruz.  Tarladaki ürünlerimiz susuz kaldı. Köylülerimizle birlikte yağmur duasına çıkmayı uygun gördük. Öğle namazı sonrası hep birlikte Allah’a el açıp dua ettik. Yağmur duamıza destek veren köy halkına ve iştirak edenlere şükranlarımızı sunuyorum” dedi. Yapılan dua sonrası ise imece usulüyle hazırlanan yemek vatandaşlara ikram edildi. Haber: Ali FURAT 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası