banner
Gündem

​Küçükbaş hayvana yoğun talep var

damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk,2018 kurban bayramının küçükbaş hayvancılık bakımından hareketli geçeceğini belirtirken kurban bayramından önce küçükbaş hayvanlar hakkında bilgiler verdi. damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı..

​Küçükbaş hayvana yoğun talep var
banner

damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk,2018 kurban bayramının küçükbaş hayvancılık bakımından hareketli geçeceğini belirtirken kurban bayramından önce küçükbaş hayvanlar hakkında bilgiler verdi.
damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk,2018 kurban bayramının küçükbaş hayvancılık bakımından hareketli geçeceğini belirtirken kurban bayramından önce küçükbaş hayvanlar hakkında bilgiler verdi.
son 2-3 yıldır özellikle aksaray üzerinde vatandaşların küçükbaş hayvanları tercih etmeye başladığını vurgulayan aktürk, “bu senede küçükbaşın yoğun olarak satılacağını düşünüyoruz. hayvan sayımız yeterli, aksaray anadolu”nun ortasında, hayvancılık için çok uygun bir yer. sadece kendi ilimizin et ve kurban ihtiyacını değil,  çevre illerin, ankara,  İstanbul gibi metropol şehirlerinde et ve kurbanlık ihtiyaçlarına çok ciddi anlamda katkı sağlıyoruz.” dedi.
her yıl aksaray da 500 bin civarında küçükbaş hayvan üretimi olduğunu ve bunun büyük bir bölümünün kurbanlık olarak kullanıldığını ifade eden mahmut aktürk, “Özellikle ankara, İstanbul, mersin, hatay, antalya gibi küçükbaş hayvanın tercih edildiği illeri çok büyük bir sevkiyat oluyor. kurban bayramına bir hafta kala üreticilerimiz bu şehirlerde yer kiralıyorlar, nakliyelerle hayvanların yemlerini, samanlarını taşıyorlar oldukça zahmetli de bir iş. bir hafta 10 gün orada kurban pazarlarında hayvanlarını satmak için mücadele ediyorlar.” şeklinde konuştu.
hemŞerİlerİmİz yerlİ ve mİllİ hayvanlarimizi tercİh etmelİ
2-3 yıldır da hayvan satışlarının iyi olduğunu, fiyatlarda da üretici noktasında çok memnun olduklarını vurgulayan aktürk,” İnşallah bu sene de geçen seneki fiyatların civarında yani 800-1500 tl arasında değişen fiyatlarla satış olur. hayvanın cinsine, büyüklüğüne, cinsine, yaşına, karkas ağırlığına bağlı olarak değişiyor fiyatlar. hem ülkemizde hem ilimizde hiçbir sıkıntımız yok kurbanlık konusunda. türkiye”nin yerli ve milli hayvanı et ihtiyacını, süt ihtiyacını, kurbanlık ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Üreticilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. hemşerilerimizin de yerli ve milli hayvanlarımızı tercih etmelerini talep ediyoruz. küçükbaş hayvanların daha çok kurban edilmelerini talep ediyoruz. çünkü türkiye hayvancılığını geleceği küçükbaş hayvandadır. küçükbaş hayvanın gelişmesi ihtiyaçtır. küçükbaş hayvancılıkta pazar sorununun olmaması gerekir. Özellikle adaklık ve kurbanlık noktasında pazar sorunu olmazsa küçükbaş hayvancılığın önü açıktır diye düşünüyorum.” dedi.
küçükbaş hayvanların hem et verimi olarak iyi olduğunu, hem lezzetli, hem daha hesaplı olduğunu belirten mahmut aktürk, sözlerine şu şekilde devam etti: “büyükbaş hayvan doğduğundan kesilinceye kadar mandıralarda yemlerle besleniyor ama koyun dünyaya geldikten bir ay sonra meraya çıkıyor. bir yıl boyunca meralarda bin bir çeşit otlarla besleniyor. vitamin, mineral bakımından zengin otlarla besleniyor. bu da etine sütüne kalite ve lezzet olarak yansıyor. küçükbaş hayvan organik, lezzetli ve ucuz.” foto-haber: dilara arslangedikli
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası