banner
Gündem

Lavanta bahçesi ilkbaharda görsel şölene hazırlanıyor

BAŞKAN DİNÇER; ‘LAVANTA BAHÇEMİZ İLE VATANDAŞLARIMIZA EŞSİZ BİR MANZARA SUNACAĞIZ’ Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in tarım ve turizmin buluştuğu proje olarak adlandırdığı Lavanta Bahçelerinde ilkbaharda görsel bir şölen oluşturacak çiçek..

Lavanta bahçesi ilkbaharda görsel şölene hazırlanıyor
banner

BAŞKAN DİNÇER; ‘LAVANTA BAHÇEMİZ İLE VATANDAŞLARIMIZA EŞSİZ BİR MANZARA SUNACAĞIZ’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in tarım ve turizmin buluştuğu proje olarak adlandırdığı Lavanta Bahçelerinde ilkbaharda görsel bir şölen oluşturacak çiçek bakımları yapılıyor.

Aksaray Belediyesi, 20 bin metrekare arazi üzerine 16 bin lavanta fidesinin dikimini gerçekleştirmişti. Yaklaşık 4 yıldır özenle bakımı yapılan bahçenin ilkbaharda gür bir biçimde çiçek açması için kışlık bakımları yapıldı.

Lavanta Bahçesiyle vatandaşların aileleriyle birlikte hoş vakit geçirebilecekleri şehre yeni sosyal donatı alanları oluşturmayı planlayan Aksaray Belediyesi, tarım şehri Aksaray’da tıbbi aromatik bitkilerin yetişebileceğini de göstermiş oldu. Lavanta Bahçesi üreticileri için de model bir üretim alanı oldu.

Başkan Dinçer, lavanta bahçesinin görülmeye değer olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Tarımda bir marka olan şehrimizde aromatik bir bitki olan lavantanın, turizm kadar endüstriyel alanda da değerlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin bir potansiyelini daha açığa çıkarttığımız lavanta bahçelerimizin bakımlarını yaptık. Bu projemiz ile tarım ve turizmi buluşturduk. Çiftçilerimizin buradan elde ettikleri deneyimleri kendi tarlalarında uygulamalarını sağlayarak alternatif ürün yetiştirebileceklerini gösterdik. Yaz geldiğinde lavantalarımız çiçek açacak ve hemşerilerimiz doyumsuz bir manzaranın yanında doğa ve tabiat ile baş başa kalabilecek. Bu alandan en güzel şekilde istifade edecektir.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası