banner
Gündem

LÖSEV’den gazetemize ziyaret

lÖsev kapi kapi dolaŞip para İstemez  buna dİkkat edİlmelİ lösemili çocuklar vakfı (lÖsev) aktif İletişim birimi sorumlusu deniz akşimşek beraberinde sosyolog ece dinç ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. ziyaretlerinde gazetemiz..

LÖSEV’den gazetemize ziyaret
banner

lÖsev kapi kapi dolaŞip para İstemez  buna dİkkat edİlmelİ
lösemili çocuklar vakfı (lÖsev) aktif İletişim birimi sorumlusu deniz akşimşek beraberinde sosyolog ece dinç ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. ziyaretlerinde gazetemiz yazı İşleri müdürü oğuzhan demiray ile bir araya gelen akşimşek ve dinç lÖsev hizmetlerini anlatmak ve çeşitli kurum ziyaretleri gerçekleştirmek üzere aksaray”a geldiklerini söyledi.  
aksaray”da çeşitli kurum ve ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyleyen lÖsev aktif İletişim birimi sorumlusu deniz akşimşek, vakfın  aksaray”da  tanıtımı ve kanser hastası vatandaşların lÖsev ile iletişime geçmeleri noktasında çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. akşimşek; “lÖsev ilk açıldığı zamanlarda sadece çocuklara hizmet veren bir vakıftı. ancak, şu anda yaşlı kanser hastalarına da maddi ve ayni destek sağlıyor. bu anlamda bu hizmetlerin aksaray”da  tanıtımı noktasında biraz daha çalışılması gerektiğini düşünüyoruz ve bu sebeple aksaray”da  tanıtıcı ziyaret ve faaliyetler gerçekleştirdik. sosyal hizmet birimimiz, hastalarımıza ulaşma noktasında büyük gayret sarf ediyor. ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. hastaların sadece ekonomik düzeylerinin yetersiz olması gerek diye bir şart yok. tüm kanser hastaları ve elbette çocuk hastalar vakfımıza kayıt olabiliyorlar. çocuklarda lösemi teşhisi konulmasının ardından geçen 1 aylık süre içerisinde eğer herhangi bir tedavi başlamamışsa, lÖsante hastanelerinde tamamen ücretsiz olarak tedaviye başlanabiliyor. ancak bu tedavi yalnızca çocuklarımız için geçerli” dedi.
 lÖsev kolejİnde çocuklarimiz Ücretsİz eĞİtİm aliyor
lösemi hastası çocukların daha sağlıklı koşullarda eğitim alabilmeleri için kurulan lÖsev kolejinde çocuk hastaların özel okul düzeyinde milli eğitim müfredatına uygun bir şekilde ücretsiz olarak eğitim aldıklarının altını çizen akşimşek, buralarda çocukların psikolojik yönden de sağlık bir eğitim aldığını ifade etti. akşimşek; “yine lösemi hastası çocuklarımız için kurduğumuz lÖsev kolejimiz var. hemen lÖsante  hastanesinin yan tarafında bulunuyor. bu kolejde lösemili çocuklarımız ve kardeşleri eğitim görüyor. çocuklarımız burada özel okul statüsünde ve tamamen hijyenik bir ortamda eğitim alıyor. biliyorsunuz bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımız maske takıyorlar. "diye konuştu.
lÖsev kapi kapi dolaŞip para İstemez
son dönemlerde lÖsev”in adını kullanarak sokaklarda dergi ve broşür satanların ya da işyerlerini gezerek lÖsev”e bağış adı altında para toplayanların olduğunu işittiklerini ifade eden lÖsev aktif İletişim birimi sorumlusu deniz akşimşek, bu tür taleplere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.  lÖsev”in asla kapı kapı dolaşıp vatandaşlardan para talebinde bulunmadığının bilinmesini isteyen akşimşek; “lÖsev kesinlikle kapı kapı dolaşıp para almaz. gerçek çalışanlar olan bizler dahi, bir yardım talebi ile bize geldiğinizde sizi bankaya yönlendiriyoruz. nakit alımı yapmıyoruz, makbuz dahi kesemiyoruz. yardımlarınızı bankalar yolu ile ulaştırıyorsunuz. bu anlamda, kitap, dergi gibi ürünleri lösemili çocuklar yararına satıyoruz diyenlere vatandaşlarımızın itibar etmemesini istiyoruz. vatandaşlarımızın böyle vicdani bir söylemle dolandırılmaya çalışılması bizleri de son derece üzüyor. bu konu ile ilgili hazırladığımız bültenleri vatandaşlarımıza, esnaflarımıza dağıttık. biz bu tanıtımları yapmak istediğimizde vatandaşlarımız bu bültenleri para ile sattığımızı düşünerek yaklaşmak istemediler. sonrasında vatandaşlarımızı da bu önemli konuda bilgilendirdik. lÖsev”in kapı kapı dolaşarak insanlardan para istemediğini anlattık. lÖsev”in her bankada hesap bilgisi mevcut. bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız bankalara giderek bağışta bulunabilir.”dedi.   foto-haber: erkan altuntaŞ
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası