banner
Gündem

Meralar yeşerdi, hayvan üreticilerinin umutları arttı

Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden olan Aksaray’da, besiciler son bir aydaki yağışlarla yeşile bürünen meralarda hayvanlarını otlatmanın sevincini yaşıyor. Kentte bu yıl Şubat ayının kurak geçmesi nedeniyle yeteri kadar gelişemeyen ancak..

Meralar yeşerdi, hayvan üreticilerinin umutları arttı
banner

Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden olan Aksaray’da, besiciler son bir aydaki yağışlarla yeşile bürünen meralarda hayvanlarını otlatmanın sevincini yaşıyor.

Kentte bu yıl Şubat ayının kurak geçmesi nedeniyle yeteri kadar gelişemeyen ancak mart ayı başında artan yağışların etkisiyle yeşeren meralar, hayvan sahiplerini sevindirdi.

Hayvanların daha fazla ot elde tüketmesi için çalıştıklarını aktaran Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanı Mahmut Aktürk,”Meralarda kurumaya yüz tutan otlar canlanmaya, ot miktarı artmaya başladı. Buralardan beslenen hayvanların et ve süt verimini arttıracağı ve girdi maliyetlerinde de bir azalmaya vesile olacağı için çok olumlu gelişmeler sağladı. Mart ve Nisan başı yağan yağışlar tarım ve hayvancılıkta can suyu oldu. Bundan da çok mutluluk duyuyoruz. Meralardaki alan ne kadar geniş ve ne kadar ot üretimi fazla olursa çiftçilerin hayvancılık üretimindeki maliyetleri ciddi oranda azalacağı için karlılık artacak ve bu tüketiciye olumlu yansıyacaktır” dedi.

BEREKETLİ BİR YIL GEÇİRMENİN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ’

Helvadere Beldesinde koyun otlatan Çoban Ali Yeşil ise, “Bu yıl şükür meralarımızda ot bol. Bende Koyunlarımın karnını doyurmak için dağ tepe demeden arazide hayvanlarımı otlatıyorum. Koyunlarımızın bir kısmı damızlık ve bir kısmı ise kurban bayramı satacağım. Bereketli bir yıl geçirmenin sevincini yaşıyoruz. İnşallah Mart ve Nisan ayı başındaki gibi bu günlerde yağmur yağar ve mayıs ayında ovalarımız ve meralarımızda ot bereketi sürer. Koyunlarımın karnı doydu bende közde çayımı demledim. Öğlen yemeğimi hazırlıyorum”diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası