banner
Siyaset

‘Merkezde trafiğe nefes aldıracağız’

DİNÇER, ‘YENİ BAĞLANTI BULVAR YOLLARI ŞEHİR MERKEZİ TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAK’ Belediye Başkanı Evren Dinçer, kent içi trafik yoğunluğunu alternatif güzergahlar açarak azaltıyor. Daha öncede 50 ve 25 metrelik bulvar yollarının..

‘Merkezde trafiğe nefes aldıracağız’
banner

DİNÇER, ‘YENİ BAĞLANTI BULVAR YOLLARI ŞEHİR MERKEZİ TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAK’

Belediye Başkanı Evren Dinçer, kent içi trafik yoğunluğunu alternatif güzergahlar açarak azaltıyor. Daha öncede 50 ve 25 metrelik bulvar yollarının yanında akıllı kavşak düzenlemeleriyle trafiği daha akıcı ve güvenli hale getiren Dinçer, yakın zamanda Ankara-Konya / Adana bağlantı bulvar yolunun yanında ayrıca Adana-Konya Yeni bağlantı bulvar yolu ile şehri merkezindeki trafik yükünü önemli ölçüde rahatlatacaklarını söyledi.

Dinçer, Aksaray’a yeni bulvar yolları kazandırmak için kolları sıvadı. Şehri merkezinde trafik yoğunluğunu azaltmak için alternatif güzergahlar üzerinde çalışarak 6,5 kilometre uzunluğunda 50 metrelik bulvar, 2,5 kilometre uzunluğunda 25 metrelik bulvar yollarını açan Belediye Başkanı Dinçer, bu çalışmalarına ek olarak trafik yönetim merkezi ve akıllı kavşak çalışmalarıyla şehir merkezinde trafik yoğunluğunu azami derecede azalttı.

Dinçer, her yıl belirli oranda artan araç sayısına bağlı olarak şehir merkezi trafiğin etkilendiğini ve yerel yönetimler olarak bu konuda bir dizi tedbirler aldıklarını söyledi.

Trafik yoğunluğunun hem çevresel etkileri olduğunu hem de ekonomik kayıplarının olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Şehir Merkezinde trafik yoğunluğunu azaltmak ve şehrimizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için Adana-Konya ve Ankara-Konya/Adana yeni bağlantı bulvar yolları açıyoruz. Bu bağlantı yollarıyla trafik akışı daha düzenli olacak ve şehir merkezinde trafik yükü azalacak. Bu çalışmalarımıza ek olarak OSB ve Yeni Sanayiye ulaşımın sağlandığı Acem Bulvarının devamındaki yolumuzda da köprülü kavşak çalışmamız olacak. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Yeni Sanayi ve OSB’ye ulaşım daha hızlı ve güvenli hale gelecek” dedi.

Şehir merkezinde trafiğin daha güvenli olması için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Dinçer, yeni dönemde şehir merkezi trafiğine nefes aldıracak yeni projelerinin de olduğunu söyledi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası