banner
Esnaf

Mesleğinin sırrı, ince işçilik

Aksaray’da 7 yıldır terzilik mesleği ile uğraşan Asiye Kütük, düğüne katılacak davetlilerin elbise tamiratını yaparak mutluluğa mutluluk katıyor. Asiye Kütük’ün ellerinde sanata dönüşen abiyeler; formu bozulmadan istenilen beden ölçülerinde müşterinin..

Mesleğinin sırrı, ince işçilik
banner

Aksaray’da 7 yıldır terzilik mesleği ile uğraşan Asiye Kütük, düğüne katılacak davetlilerin elbise tamiratını yaparak mutluluğa mutluluk katıyor.

Asiye Kütük’ün ellerinde sanata dönüşen abiyeler; formu bozulmadan istenilen beden ölçülerinde müşterinin beğenisine sunuluyor.

Abiyelere tamirat yapmaktan bahseden Kütük, her zaman müşterilerinin beğeni ve isteklerinin önceliği olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Mağazalardan satın alınan hazır abiyeler tam olarak vücut yapısına uymadığı için tadilat yapayım diye vatandaşlar kıyafetlerini bana getirirler. Ben de kısaltma, daraltma, kapatma, pens atma, fermuar tamir etme, düğme ve ilik değişimi, astar değişimi ve ilave parça yapımı gibi istekleri yerine getiriyorum. Giysi tadilatı yapmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli husus doğru ölçü alınmasıdır. Ölçüler doğru olmadığında müşterilerimin beklentisini karşılayamıyorum. Vücut yapısını göz önüne alarak gelen müşterilerime önerilerde bulunuyorum. Böylelikle işim daha da kolaylaşıyor. Makine ile dikilmesi gereken yerler genellikle kolay oluyor. Ellerimle diktiğim yani ince işçilik isteyen kıyafetlere daha da özenmem gerekiyor.”

Abiye kıyafetlerin tadilat esnasında bazen modellerinin değiştiğini anlatan Kütük, “Dükkânıma getirilen abiye elbiseler tadilattan sonra bazen geldiği modelden daha farklı bir form alıyor. Bu kıyafetlerde bir parça kumaş kullanımı, dekolte kapatma ve tül benzeri kumaşları kullanma esnasında değişiklik yapmak bazen kıyafetin modelini değiştiriyor.  Abiyelerin tamiratıyla birlikte özel olarak kendimde abiye dikiyorum. Kumaşı dışardan olan, modelini ayarladığım tüm abiyeleri müşterilerimle prova ederek dikiyorum” diye konuştu. Foto-Haber: Senanur TEMÜR

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası