banner
Gündem

​Mesleki tarım liseleri tekrar açılsın önerisi

aksaray ziraat odası başkanı emin koçak; tarım meslek liseleri”nin türk tarımının temeli olduğunu ifade ederek, bu liselerin tekrar açılması gerektiği ve ziraat fakülteleri  ile veterinerlik fakülteleri”nin de bu liselerden sınavsız..

​Mesleki tarım liseleri tekrar açılsın önerisi
banner

aksaray ziraat odası başkanı emin koçak; tarım meslek liseleri”nin türk tarımının temeli olduğunu ifade ederek, bu liselerin tekrar açılması gerektiği ve ziraat fakülteleri  ile veterinerlik fakülteleri”nin de bu liselerden sınavsız öğrenci alması gerektiğini ifade etti. 

aksaray ziraat odası başkanı emin koçak; tarım meslek liseleri”nin türk tarımının temeli olduğunu ifade ederek, bu liselerin tekrar açılması gerektiği ve ziraat fakülteleri  ile veterinerlik fakülteleri”nin de bu liselerden sınavsız öğrenci alması gerektiğini ifade etti. konuyla ilgili açıklama yapan koçak; “günümüz rekabet ortamı içinde bilgi önemli bir güç haline gelmiştir. neyin nerede, ne zaman, nasıl yapılacağı konularında doğru kararlar verebilmenin yolu bilgi sahibi olmaktan geçmektedir. bu nedenle tarım teknolojilerinde problemler, bu alandaki yeni bilgi ve teknolojileri yakından takip ederek tarım teknolojileri alanında kendine güveni olan bilgi ve beceri düzeyi yüksek girişimci ruha sahip teknik elemanlarla çözülebilir ve tarım sektöründe ileriye gidilebilir. bu kapsamda ilimiz tarımına bir çok değer kazandırmış olan koçaş tarım meslek lisesi tekrar açılmalıdır. Ülkemizde tarım meslek liselerine daha fazla değer verilerek eğitim kalitasi arttırılmalı, ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerin temelleri bu liselerde atılmalıdır.  İşte tam bu noktada ziraat fakülteleri ve veterinerlik fakültelerine bu liselerden öncelik sağlanmalıdır. bu liselerde eğitim verecek olan eğitimcilerde yine ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler arasında olmalı istihdama katkı sağlamalıdır. böylece zirai eitim ve bunun sonucunda fakültelerden mezun olan tarım camiasının değeri katkat fazla olacaktır.”dedi.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası