banner
Gündem

Mevlid-i Nebi’nin bu yıl ki teması ‘Vefa’ oldu

aksaray”da mevlİd-İ nebİ haftasi etkİnlİklerİ baŞladi aksaray müftülüğü tarafından gerçekleştirilen mevlid-i nebi haftası münasebetiyle kutlama programı düzenlendi. kültür merkezinde gerçekleşen programa vali hamza aydoğdu, belediye başkan vekili yakup kadri perek,..

Mevlid-i Nebi’nin bu yıl ki teması ‘Vefa’ oldu
banner

aksaray”da mevlİd-İ nebİ haftasi etkİnlİklerİ baŞladi

aksaray müftülüğü tarafından gerçekleştirilen mevlid-i nebi haftası münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.
kültür merkezinde gerçekleşen programa vali hamza aydoğdu, belediye başkan vekili yakup kadri perek, diyanet İşleri başkanlığı dini yayınlar genel müdürü dr. fatih kurt, İl müftüsü hasan hüseyin güller ile daire müdürleri ile imamlar katıldı. program ulu camii İmam hatibi Özgür Öztürk”ün kur”an-ı kerim tilavetiyle başladı.
programda konuşan vali aydoğdu, mevlid-i nebi haftasının bu yılki temasının vefa olduğunu söyledi. aydoğdu sözlerini şöyle sürdürdü; ” hazreti muhammed mustafa aleyhisselam bu kâinatta en büyük muhataptır. mevlid-i nebi haftasının bu yılki temamız ise vefadır..”
‘vefa en bÜyÜk sorumluluĞumuzdur”
 İl müftüsü hasan hüseyin güller, vefanın her hak sahibine hakkını vermek olduğunu ve onlara karşı borçlu olduğunun bilincinde olunmasını kaydetti. güller; ” bu sene mevlid-i nebi haftamızın konusu "peygamberimiz ve vefa toplumu" olarak belirlemiştir. İslam dininin fert ile toplum huzurunu temin etme amacıyla merkeze aldığı sevgi, samimiyet, sadakat, güven, fedakârlık ve yardımlaşma gibi değerleri oluşturan vefa sözde daha çok eylemi gerektiren bir kavramdır” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası