banner
13

Minik dostlarımıza yeni imaj sağlıyoruz

27 yıldır pet kuaförlüğü mesleğini yapan songül hançerli, 3 yıldır memleketi aksaray”da, sokak hayvanlarının ve evcil hayvanların bakımlarını gerçekleştiriyor. hayvan kuaförlüğü mesleğinin aksaray”da çok bilinmediğine ve hayvanlara yanlış bakım yapıldığına..

Minik dostlarımıza yeni imaj sağlıyoruz
banner

27 yıldır pet kuaförlüğü mesleğini yapan songül hançerli, 3 yıldır memleketi aksaray”da, sokak hayvanlarının ve evcil hayvanların bakımlarını gerçekleştiriyor. hayvan kuaförlüğü mesleğinin aksaray”da çok bilinmediğine ve hayvanlara yanlış bakım yapıldığına dikkat çeken hançerli, “aslında pet kuaförlüğü, türkiye genelinde yaygın bir şekilde bilinen bir meslek değil. hayvanlara nasıl bakım yapılması gerektiğini bilen pek yok. bakım için hayvanlar veterinerlere götürülüyor. hekimler hayvanları makinayla tıraş ediyor. her hayvan makine tıraşı ile tıraş edilmez ki. ancak tüyleri çok karışık hayvanlarımıza tıraş makinesi ile tıraş edilmesi gerektiğini düşünüyorum. minik dostlarımıza da özel kesimlerle yeni imajlar sağlayabiliriz. bize getirilen her canlının tıraşlarını bakımlarını yapıyoruz.  Özellikle buna dikkat çekmek için iş yerimizin adını ‘pet kuaför” koyduk” dedi.
yıllardır yurt içi ve yurt dışında hayvan bakımıyla ilgili birçok kurs aldığını kaydeden songül hançerli, eğitim süreciyle ilgili şöyle konuştu: “yanında çalıştığım bir veteriner sayesinde bu mesleği yapmaya karar verdim. uzun bir süre veterinerlerin yanında çalışarak hayvan bakımıyla ilgili tecrübe kazandım. pek çok şey öğrendim. veterinerlerin yanında çalışmaya başlama sebebim ise hayvanlara duyduğum sevgi. küçüklüğümden beri hayvanları çok seviyorum. her geçen gün sevgim daha da artıyor. sevgim arttıkça hayvanlara karşı ilgim ve merakım da artıyor. yurt içinde ve yurt dışında olan birçok kursa katılım sağladım. bu şekilde kendimi geliştirdim. her geçen gün bu işteki deneyimlerimin üzerine yeni bir şeyler ekliyorum. ben aynı zamanda eğitimciyim. sadece pet kuaförü olarak kalmayı düşünmüyorum. hedeflerim büyük.”
‘bİr Şeyler yapmaliyiz”
hayvanseverliğin yalnızca evde hayvan bakmaktan ibaret olmadığını dile getiren eğitmen hançerli, sokak hayvanları için de mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. hançerli, “ben her semtte her mahallede minik dostlarımıza bir kap yemek vereceğimiz belli başlı yerler olmasını istiyorum. hatta hayvan eğitim alanlarının da olması gerektiğini düşünüyorum. bunun için de hayvan eğitim alanları oluşturmalıyız. ben bu konularda yalnız başıma bir şeyler yapamıyorum. bu tür faaliyetler el birliğiyle olur. buradan durumu iyi olan aksaray halkımıza sesleniyorum. gelin hep birlikte minik dostlarımız için bir şeyler yapalım. yardımlarınızı bekliyorum. lütfen iletişimde olalım” dedi. foto-haber: sümeyye çaliŞkan

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası