banner
Gündem

​Müdür Beyin hayat okulunda sebze de yetiştirilecek

5 yıl önce aksaray”daki atatürk İlkokulu”na müdür olarak atanan recep çelen, okul bahçesinde çocuklarını bekleyen kadınları iş hayatına kazandırdı. 5 yıl önce aksaray”daki atatürk İlkokulu”na müdür olarak atanan recep çelen,..

​Müdür Beyin hayat okulunda sebze de yetiştirilecek
banner

5 yıl önce aksaray”daki atatürk İlkokulu”na müdür olarak atanan recep çelen, okul bahçesinde çocuklarını bekleyen kadınları iş hayatına kazandırdı.
5 yıl önce aksaray”daki atatürk İlkokulu”na müdür olarak atanan recep çelen, okul bahçesinde çocuklarını bekleyen kadınları iş hayatına kazandırdı.
çelen, kadın veliler için iki sınıfı dikiş – nakış atölyesine çevirdi. atölyede dikiş-nakışla işe başlayan kadınlar, rölyef, iğne oyası, ahşap boyama, iş ve mutfak kıyafetleri, bez bebek gibi birçok el işi ürün üretiyor. her yıl okuldaki bu çalışmalara yenilerini eklemeye gayret gösteren çelen, okul etrafında kullanılmayan alanları da değerlendirerek, velilere sebze üretime imkânı da sundu.
boş otururken ekonomik kazanç elde etmeye başlayan kadınlar, şimdi organize sanayi bölgelerinden ve yurt dışından iş teklifi aldıklarını söylüyor. İlk önce 30 kişi ile bu işe başladıklarını ve 1 sınıfı atölyeye çevirdiklerini söyleyen çelen, talebin yoğun olması üzerine 1 sınıfı daha faaliyete geçirdiklerini belirtti.
talep her geçen gÜn artiyor
ama talebin her geçen gün arttığını söyleyen çelen; “talep her geçen gün artıyor. bizde artan bu talep üzerine dönüşümlü olarak kurs faaliyetlerini yürütüyoruz. her kursumuzda bu güne kadar 200″ün üzerinde 400 öğrenci geçmiştir. burası onlara ekmek kapısından ziyade bir terapi merkezi olmuştur. çalışmalar o kadar güzel gidiyor ki, geçen günlerde velilerimizden bir tanesi ‘müdürüm kursa geldim evdeki kavga bitti” dedi. bu da bizleri memnun ediyor.”diye konuştu. 
“sebze de yetİŞtİrİyoruz”
Şimdi sebze üretimi için çalışma başlattıklarını ifade eden çelen şöyle konuştu; “okulumuzun içinde atıl durumda olan 400 metre kare büyüklüğündeki alanı uygulama alanı yaptık. Şuan 300 kök domates ektik, 300 kök biber ektik. diğer sebze türlerini de ekiyoruz. buradan da hiçbir şeyi biz alıp evimize götürmeyeceğiz. İhtiyacı olan velilerimiz gelecek ihtiyacı kadar olanını alıp götürecek. okullar hayat alanları olmalı. Öğretmen okul müdürü de bulunduğu yerde bir çığır açmalı. Örnek insan olmalı, rol model olmalı.”
“okulumuzda cİddİ deĞİŞİm yaŞandi”
bu çalışmalarla okulda yaşanan değişim sürecini de anlatan çelen; “okulumuz aksaray”ın kenar mahallesinde. mahalle sakinleri dar gelirli vatandaşlarımız. erkekler asgari ücretle organize sanayide çalışıyor, kadınlarımız ise işsiz. 650 öğrencisi bulunan okulumuz aksaray”ın en büyük ilkokullarından. sürekli gazetelerde olumsuz haberleri çıkardı. İlk geldiğim ay düzenlediğim toplantıda velilere, ‘burayı aksaray”ın bir numaralı okulu yapacağım” dedim. bir velim ise, ‘müdürüm buraya 3 ay dayan yeter” dedi. gelen öğretmenler burada çok uzun süre kalamamış. İlk olarak işe velileri eğitmekle başladım. okul kütüphanesini ve okulun çay ocağını bu velilerimize açarak, onları okumaya teşvik ettim. çok okuyanları ödüllendirdim.”dedi.
“yurt diŞindan sİparİŞ aliyoruz”
kurs öğretmenlerinden ayten tapanoğlu; kursiyerlerin internet üzerinden siparişler aldığını, yurtdışına da satış yaptığını, şehirlerarası siparişler aldığını ve kargo ile gönderdiklerini aktardı. 
sosyal medya platformlarından paylaşıl yaparak, yurt dışından da siparişler aldıklarını söyleyen kursiyer velilerden sevgi Şimşek; “beğenenler siparişleri tekrar tekrar veriyor. bizde talepleri karşılamak için çalışıyoruz. aile bütçemize katkı sağlıyoruz. aynı zamanda beynimizi rahatlatıyoruz, burası bize terapi gibi geliyor. ” dedi.
her tÜrlÜ el İŞlemesİ Üretİlİyor
kurs öğretmenlerinden nazife karakuş; “kursumuzda öğrenci velileri eğitim görmekte ve çalışmakta. el işlemesi her türlü faaliyeti yapıyoruz. dikiş, mefruşat, rölyef, iğne oyası, ahşap boyama hepsini üretiyoruz.” dedi. foto-haber: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası