banner
Gündem

Müslüman’ın namus meselesi

aksaray”da abd”nİn kudÜs”Ü İsraİl”İn baŞkentİ olarak tanima planina tepkİler aksaray sivil toplum kuruluşları platformu üyeleri, sendika temsilcileri, oda başkanları ile vatandaşlar, öğle namazının ardından aksaray ulu camisi önünde toplanarak, abd”nin..

Müslüman’ın namus meselesi
banner

aksaray”da abd”nİn kudÜs”Ü İsraİl”İn baŞkentİ olarak tanima planina tepkİler
aksaray sivil toplum kuruluşları platformu üyeleri, sendika temsilcileri, oda başkanları ile vatandaşlar, öğle namazının ardından aksaray ulu camisi önünde toplanarak, abd”nin kudüs”ü İsrail”in başkenti olarak tanıma planını protesto etti.
ellerindeki "kudüs”ün kurtuluşu ümmetin vahdetiyle olur, müslümanlar birleşin," pankartı önünde toplanan grup, burada "müslüman uyuma aksa”ya sahip çık, oluk oluk kan aksa, kurtulacak el aksa, aksa bizimdir bizim kalacak" sloganları attı.
grup adına açıklama yapan stk platform başkanı ve aksaray mÜsİad başkanı eyüp dağdaş, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeni kıskacında kan gölüne çevrilmeye çalışıldığını söyledi. filistin”in 1948 yılından beri yüzlerce yıllık büyük İsrail projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmaya çalışıldığını anımsatan dağdaş, şöyle konuştu: “bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken; bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu trump aracılığıyla ilk kıblemiz kudüs”ümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cür”etinde bulunmuşlardır.   İlk kıblemizin bulunduğu filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık büyük İsrail projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. tvlerde naklen müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu "şımarık"lıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz.  İslam”ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı muhammedî”nin yasaklanması; son olarak da kudüs”ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. âlem-i İslam”ı reel politik kaygılardan arınarak, amerikadan, israilden değil allah”tan korkmaya ve o”na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. artık ümmetin prangalarından kurtulması ile filistin”in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir.
tüm dünya üzerindeki müslüman topraklarının 3 asırdır zengin yeraltı ve yer üstü kaynakları sömürülürken; kan akan coğrafyalarındaki tetiği sıkan elin aynı gücü arkasına aldığını çok iyi biliyoruz. dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak kendisini gören ve aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan birleşmiş milletler güvenlik konseyi”nin dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz.
İlk kıblemiz mescid-i aksa”da hakkın daveti ezan susturulmaya çalışılırken; avluda savunmasız erkek ve kadın kardeşlerimiz şehit edilirken bu mezalimi dillendirmenin dahi antisemitizm olarak yaftalanması güçlünün haklı olduğu çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin sonucudur. müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan güçlünün haklı olduğu bir uluslararası hukuk sisteminin ve onun ikiyüzlü kullanışlı araçlarını ret ediyoruz.” foto-haber: oğuzhan demİray

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası