banner
Gündem

Öğrencilerin saha uygulamaları mesleki deneyimlerini arttırıyor

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, belirli aralıklarla gerçekleştirilen saha uygulamaları ile eskil myo öğrencilerinin mesleki deneyimlerinin arttırıldığını ifade etti. aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin,..

Öğrencilerin saha uygulamaları  mesleki deneyimlerini arttırıyor
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, belirli aralıklarla gerçekleştirilen saha uygulamaları ile eskil myo öğrencilerinin mesleki deneyimlerinin arttırıldığını ifade etti. aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, belirli aralıklarla gerçekleştirilen saha uygulamaları ile eskil myo öğrencilerinin mesleki deneyimlerinin arttırıldığını ifade etti.
eskil myo laborant ve veterinerlik programı ikinci sınıf öğrencileri bir yandan mezuniyete yaklaşırken, diğer yandan saha uygulamaları ile teorik bilgiyi pratiğe dönüştürüyor. bu saha uygulamalarında enjeksiyon yöntemleri, rektal muayene, sonda uygulaması, laboratuvar becerileri gibi konularda öğrencilerin birebir eğitim gördüğünü kaydeden okul müdürü doktor Öğretim Üyesi meriç lütfi avsever, birinci sınıf öğrencilerinin de bu uygulamalara katıldığını ifade etti. eskil”in örnek işletmelerinden hacı mehmet kesikbaş”a ait çiftlikte, öğrencilere temel uygulamaların anlatıldığını kaydeden avsever, “saha eğitimleri ve uygulamalar bu işin temelini oluşturmaktadır. Öğrencilerimiz bu sayede hem mesleki becerilerini arttırıyor, hem çalışacakları alanları tanıyor, hem de uygulama ve ekipman gereksinimlerini doğrudan gözlemleyebiliyor” dedi.
rektör Şahin, öğrencilerin yetişmesine katsı sunan akademisyenlere, işletme sahiplerine ve ekipman desteğinde bulunan veteriner kliniklerinin yöneticilerine teşekkür etti. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası