banner
Spor

Okçuluk hayatını değiştirdi

hobİ olarak baŞlamiŞti, Şİmdİ İse avrupa Şampİyonasina hazirlaniyor aksaray”da amatör olarak başladığı okçulukta son iki yılın türkiye şampiyonu olan ve bu yıl tekrar milli takıma seçilen 30 yaşındaki assıya yılmazer,..

Okçuluk hayatını değiştirdi
banner

hobİ olarak baŞlamiŞti, Şİmdİ İse avrupa Şampİyonasina hazirlaniyor aksaray”da amatör olarak başladığı okçulukta son iki yılın türkiye şampiyonu olan ve bu yıl tekrar milli takıma seçilen 30 yaşındaki assıya yılmazer, 14-19 Şubat”ta slovenya”da düzenlenecek avrupa Şampiyonası”na hazırlanıyor.

spor ile 23 yaşında tanışan assıya yılmazer, öğrenci servisinde hostes olarak çalıştığı sırada hobi olarak okçuluk sporuna yapmaya başladı. yılmazer, amatör olarak başladığı bu sporu şu anda profesyonel olarak sürdürüyor.
okçuluk sporuna başlama serüvenini anlatan yılmazer, “konya”nın ereğli ilçesinde öğrenci servisinde hostes olarak çalışıyordum. servisteki çocukların birisinin babası sayesinde okçuluk sporu ile tanıştım. kendisi profesyonel olarak okçuluk yapıyormuş. bende ona bende bir kez bende deneyebilir miyim diye sordum. hobi amaçlı başladığım okçuluk sporunu amatör olarak evimin bahçesinde atış yaparak sürdürdüm. daha sonra antrenörüm olan İbrahim yavuz ile tanıştım ve 2015 yılında aksaray”a geldim. burada da profesyonel bir şekilde okçuluk sporuna başladım” dedi.

okçuluğun eğlenceli bir spor dalı olduğu kadar zorlukları olduğunu da belirten yılmazer, düzenli antrenman ve çalışmalar yaparak bu duruma geldiğini söyledi.


‘okçuluk hayatimi deĞİŞtİrdİ”
okçuluğun hayatını değiştirdiğini ifade eden yılmazer, “okçuluğu sevdiğim için düzenli bir çalışma sonrası bu duruma geldim.  aralarında milli sporcu mete gazoz”unda olduğu bir yarışmaya katıldım. bu yarışma gergin olması rağmen oldukça eğlenceli bir şekilde sona erdi. o yarışmada mete gazoz erkekler kategorisinde birinci olurken, bende kadınlar kategorisinde birinci oldum. Şampiyon olduğum gün çok heyecanlandım. daha öncede kazandığım şampiyonluklarım vardı fakat bu şampiyonluk benim için çok başkaydı. yarışmada yaşı en büyük olan bendim. Şampiyonlukta seçmeler yapıldı. bu süreç çok zordu. o günden bugüne kadar geçen süreci düşündüğümde çok şeyin değiştiğini gördüm. daha önce hosteslik yapıyordum şimdi ise profesyonel olarak şampiyonluklara katılıyorum.  bunun sebebi ise azim, sabır ve sevgidir” ifadelerini kullandı.

‘sen yapamazsin dİyenler oldu”
en büyük destekçisinin ailesi olduğunu dile getiren yılmazer, “aksaray”da tek başımı yaşıyorum. çevremde sen okçuluk yapamazsın diyenlerde oldu. ok attığında ne olacak diyenlerde çok oldu. Şu anda ise hepsi benim destekçim oldu. girdiğim salon milli takım yarışmalarıydı. hedefimde ise açık hava milli takım seçmeleri var. Önümüzdeki aylarda 2024 olimpiyat yarışmaları olacak. onlar içinde çalışıp çabalayacağım” diye konuştu.


hedef avrupa ŞampİyonluĞu
assıya”nın merakı sayesinde sporculuk mesleği ile tanıştığını söyleyen antrenör İbrahim yavuz ise: “hedefimiz 2020 olimpiyatlarına gitmekti fakat bazı aksaklıklardan dolayı gidemedik. assıya olimpiyat kota yarışmalarına kadar son iki yılın türkiye şampiyonuydu. o dönemde malzeme eksiklerimiz vardı. olimpiyat seçmelerine gittiğinde oklarımızda kırık ve çatlaklık vardı. bu yüzden olimpiyatlara gidemedik. yetkiler malzemelerimizi yeniledi bizde hedefimize ulaştık. milli takım seçmelerine girdi, öncesinde de üç tane yarışmaya katılıp derece aldı. yarışmalara türkiye”nin en iyi 16 sporcusu çağrıldı. assıya orada da milli takıma girdi. 14 ile 19 Şubat tarihlerinde slovenya”ın losko kentinde avrupa şampiyonası var. sporcumuz oraya gidecek. İnşallah orada da iyi bir derece alır. hem ilimiz ve ülkemiz adına bir gurur daha yaşarız. sporcumuz çok çalıştı emek gösterdi. kar, kış demeden çalıştı. milli takıma seçilen sporcular içerisinde yaşı en büyük olan sporcuda assıya”dır.  bütün sporcularıma şunu hatırlatırım: çalışan kaybeder, çok çalışan kazanır” dedi. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası