banner
Gündem

​‘Onlar Rabbimizin bizlere emanetidir

her yıl 10-16 mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan engelliler haftası kapsamında bir açıklama yapan aksaray milletvekili mustafa serdengeçti; ” her yıl 10-16 mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan engelliler haftası kapsamında..

​‘Onlar Rabbimizin bizlere emanetidir
banner

her yıl 10-16 mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan engelliler haftası kapsamında bir açıklama yapan aksaray milletvekili mustafa serdengeçti; ”

her yıl 10-16 mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan engelliler haftası kapsamında bir açıklama yapan aksaray milletvekili mustafa serdengeçti; “engelli kardeşlerimiz toplumun vazgeçilmez ve ihmal edilmez birer parçasıdırlar.  spor, sanat, eğitim, edebiyat ve siyaset dâhil birçok alanda topluma örnek başarılara imza atmaktadırlar. ‘Önce insan” diyen, insanı “yaratılmışların en şereflisi” olarak gören bir medeniyetin mensupları olarak, engelli kardeşlerimizin yanında olmaya hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermeliyiz.
16 yıllık ak parti hükümetlerimiz, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına samimiyetle eğilmiştir; bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasını sağlamak için özveriyle çalışılmıştır.
engelli vatandaşlarımız için gerekli anayasal düzenlemeler yapılarak engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağlamıştır.
engelli vatandaşlarımız açısından reform niteliği taşıyan evde bakım ücretini uygulamaya koyulmuştur; çalışamayacak durumda olan ya da iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları ciddi oranlarda artırılmıştır.
Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmasını temin edilmiş ve teşvik edici maddi ve manevi destek sağlanmıştır.
kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı tanınarak onlarla daha yakından ilgilenmeleri sağlanmıştır.
engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamı sağlayarak, bu yönde teşvikler uygulanmıştır. cumhuriyet tarihimizde bir ilk niteliği taşıyan, Özürlü memur seçme sınavı gerçekleştirilmiştir.
16 yıllık ak parti hükümetlerinde olduğu gibi, bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceğiz. çünkü biz biliyoruz ki engelli kardeşlerimiz bizim için bir yük değil zira onlar rabbimizin bizlere gönderdiği birer emanettir.
bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmelerini diliyorum. sevgili ailelerine selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.”diye konuştu. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası