banner
Spor

Paralimpik hazırlık merkezi milli takımların gözdesi oldu

aksaray”da paralimpik hazırlık merkezinin yapımının tamamlamasının ardından, 2022 yılında kapılarını sporculara açtı. milli sporculara 5 yıldızlı konfor sunan tesis, bedensel engelli milli takımlarını özenle ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor. Özel sporcular, şampiyonluğa..

Paralimpik hazırlık merkezi  milli takımların gözdesi oldu
banner

aksaray”da paralimpik hazırlık merkezinin yapımının tamamlamasının ardından, 2022 yılında kapılarını sporculara açtı. milli sporculara 5 yıldızlı konfor sunan tesis, bedensel engelli milli takımlarını özenle ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Özel sporcular, şampiyonluğa hazırlandığı tesislerde spor salonlarının yanı sıra yemekhane, revir, konferans salonu, sauna, engelli asansörü, mini buzdolabı, internet ve dinlenme salonu gibi birçok imkândan yararlanıyorlar.

türkiye goalball erkek milli takımı, haziran ayında katılacağı dünya Şampiyonasına hazırlandığı aksaray paralimpik oyunları hazırlık merkezinde periyodik aralıklarla hazırlıklarını sürdürüyor.

dağılgan spor kompleksi”ndeki tesisler hakkında egemen gazetesine bilgiler veren paralimpik oyunları hazırlık merkezinin tesis müdürü havva altındağ, “tesisimizde 38 oda mevcut. İki tane vip odamız var. toplamda ise 80 kişilik konaklama kapasitemiz mevcut. oyun salonu, fizyoterapi merkezimiz ve saunamız mevcut. bütün takımları yani genellikle bedensel engelliler ve görme engellileri aksaray”da ağırlıyoruz. genel müdürlüğün bundan sonraki süreçte amacı milli takımların kamp eğitim merkezlerini aktif bir şekilde kullanımını sağlamak. Şu an zaten kampımızda görme engelliler goalball milli takım seçmesi var. onlar haziran ayındaki dünya Şampiyonasına hazırlık öncesi bir seçme yapıyorlar. görme engelliler daha öncesinden de burada kamp yapmaktaydılar. Şu an bulunduğumuz yer merkez spor salonu, burası da yeni yapıldı. geçici kabulümüzü 2021 yılında yaptık. 2022″de faaliyete geçti. Şu an aktif olarak kullanım sağlıyoruz” dedi.

aksaray”da Şubat sonuna kadar

mİllİ takimlarimizi aĞirlayacaĞiz

 

tesis olarak tüm branşları kaldırma kapasitelerinin olduğunu ifade eden altındağ, “salonumuz, bir goalball sahası, bir basketbol sahası, bir kondisyon salonu, iki tenis kortu, iki bireysel branş ve bir toplantı salonu olmak üzere toplamda 8 salondan oluşmaktadır. depoları, konaklama yerleri, hepsi iç içedir. büyük bir kompleks halindeyiz. bu kompleks içindeki kampa gelen insanlar hem bir konaklama hem de bir spor salonuna gitmekte sıkıntı çekmiyor. herkesi tesisimize bekliyoruz. bu şekilde kompleks bir tesis türkiye”de yalnızca şehrimizde mevcut. dağılgan spor salonumuz, stadımız, gençlik merkezimiz, konaklama paralimpik oyunlar merkezimiz var. bu tesislerde günlük 80 kişiyi misafir edebiliyoruz. Önümüzdeki süreçte goalball”dan sonra özel sporcular gelecek; basketbol ve futsal olarak. ardından işitme engellilerden, taekwando, karate ve judo alanlarından 70 kişilik bir ekip gelecek. Şubat sonuna kadar tamamen doluyuz” diye konuştu.

aksaray”da tÜm kurumlarimizla

ortaklaŞa engellİ taramasi yapacaĞiz

aksaray”da yeni bir proje geliştirdiklerini belirten altındağ şöyle konuştu: “aksaray valiliği, aksaray gençlik ve spor İl müdürlüğü, aksaray belediyesi, aksaray aile ve sosyal politikalar ve aksaray milli eğitim müdürlüğü olmak üzere ortak bir proje gerçekleştirip aksaray genelindeki bütün engelli grupların taraması yapılacak ve bir sınıflandırmaya tabi tutulacak. engel durumlarına göre branşlara yönlendirilecek. sonraki süreç ise aksaray gençlik ve spor İl müdürlüğüne düşecek. branşları belirlenen sporcular 2 yıl sürecek bu eğitim ile ne kadar uluslararası düzeyde bir sporcu hazırlayacağımızın örnek bir projesi olacak” foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası