banner
Özel

Postacı Semra, masa başı yerine motosikletiyle sahada

PTT Aksaray Başmüdürlüğü’nde çalışan Semra Şafak posta dağıtım görevlisi olarak her gün motosikleti ile sokak sokak gezerek gelen gönderileri sahiplerine teslim ediyor. Sahada çalışmayı çok sevdiğini ifade eden Şafak, ”Babam..

Postacı Semra, masa başı yerine motosikletiyle sahada
banner

PTT Aksaray Başmüdürlüğü’nde çalışan Semra Şafak posta dağıtım görevlisi olarak her gün motosikleti ile sokak sokak gezerek gelen gönderileri sahiplerine teslim ediyor.

Sahada çalışmayı çok sevdiğini ifade eden Şafak, ”Babam şoför, kardeşlerimde tamirci olarak çalışıyorlar. Onlar bir kadın olarak benim masa başında çalışmamı daha çok istiyorlar. Ben masa başı bir iş yerine sahada çalışmayı seviyorum. Mahallede bazıları bak postacı geliyor diyor. Kadınlar ‘Sen bizim en büyük gururumuzsun, helal olsun’ diyorlar. Bunları duydukça mesleğimi daha çok seviyorum. Kadınların tek başına kendi ayakları üzerinde durması benim için çok anlamlı. Mesleğimi severek yapıyorum” dedi.

6 yıldır görevini layığı ile yerine getirmeye çalıştığını aktaran 30 yaşındaki 1 çocuk annesi Semra Şafak, “Siirt Üniversitesi Posta Hizmetleri ve Ulaştırma Hizmetleri bölümünden mezun oldum. 2018 yılında Aksaray’a atandım. İlk görev yerinde mesleğimi sürdürüyorum. Daha önce 2 yıl özel bir kargo şirketinde masa başında çalıştım. Mesleğe ilk başladığımda motor kullanmamdan dolayı şaşıranlar olmuştu. Evlerde özellikle kadınlar çok seviniyor. Bugüne kadar kötü anlamda hiçbir olayla karşılaşmadım. Vatandaşlarımız beni hep takdir etti. Kurumda posta dağıtımı görevlisi olarak çalışan 2 kadından biriyim ama motosikletli kurye olarak Aksaray’da PTT’de çalışan tek dağıtıcıyım. Mesai arkadaşlarımda her zaman benim destekçim oldu. PTT ailesinde çalışmaktan da gurur duyuyorum” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası