banner
Gündem

Protokolden ‘Gazeteciler Günü’ kutlama mesajları

Aksaray protokol üyeleri ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle kutlama mesajları yayınladı. ‘MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM’ Toplumun, kamuoyunun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmenin demokratik ülkelerin en belirgin özelliği olduğunu..

Protokolden ‘Gazeteciler Günü’ kutlama mesajları
banner

Aksaray protokol üyeleri ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle kutlama mesajları yayınladı.

‘MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM’

Toplumun, kamuoyunun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkını temin etmenin demokratik ülkelerin en belirgin özelliği olduğunu söyleyen Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sağlıklı bir kamuoyunun varlığının ve medyanın bağımsızlığının en iyi biçimde tahsis edilmesi için basın kuruluşlarının ve medya çalışanlarımızın tarafsız ve doğru bilgilendirme hususlarındaki hassasiyetleri ve meslek ahlakını gözeten çalışmaları daha da önem kazanmaktadır. Basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, tüm basın çalışanlarının meslek hayatlarında muvaffakiyetler diliyorum.”

‘BASIN ÇALIŞANLARIMIZIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM’

Demokrasinin temel taşlarından olan basının; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğundan söz eden Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı mesajında “Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Aksaray’ımızın sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınmasını gündeme taşıdıkları konularla büyük katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, bundan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diler, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

‘TÜM BASIN EMEKÇİLERİNİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM’

Basın çalışmalarının, halkın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslek olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer mesajında “Basın çalışanlarına, çeşitli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961’de kabul edilmesiyle kutlanmaya başlanılan Çalışan Gazeteciler Gününün yıl dönümünde tüm basın emekçilerinin gazeteciler gününü kutluyorum. Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir” şeklindeki ifadeleri kullandı.

‘BASIN, ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİPTİR’

Toplumsal iletişim sürecinin en önemli parçalarından biri olan basının, demokratik sistem standartlarını geliştirmenin temel anahtarları arasında yer aldığını söyleyen Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin iletişim hakkının işlevsel biçimde kullanılabilmesinde de basının çok önemli bir noktada durduğunu bildirdi. Bir yanıyla bilgilenmeye ve haberdar olmaya diğer yanıyla yöneten-yönetilen ilişkisinin somut bir zemin kazanmasına katkı sunan basın faaliyetlerinin, katılımcı ve çoğulcu anlayışların gelişiminde de çok önemli bir role sahip olduğunun altını çizen Prof. Şahin yayınladığı mesajda, “Bilgilendirme faaliyetinin etik değerler ve mesleki sorumluluk bilinci ile yürütülmesi bu noktada çok önemlidir. Öznesi kamu faydası olan basın faaliyetleri hiç kuşkusuz toplumsal gelişime pozitif değer katmaktadır. Özellikle internetin ve teknolojinin ortaya koyduğu yeniliklerle birlikte -iletişim biçimlerinin ve araçlarının önemli ölçüde farklılaşmasına da bağlı olarak- doğru bilginin önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır. Başta şehrimizdeki basın çalışanları olmak üzere, tüm basın emekçilerinin gününü kutluyoruz” dedi.

‘BASIN MENSUPLARI MİLLETİN DUYGULARINA TERCÜMAN, OLMAKTADIR’

Haber almanın ve iletişimin etkin kanallarından biri olarak kabul gören ‘Gazetecilik’ mesleğinin çok önemli bir görev olduğuna işaret eden AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması noktasında görev alan, her şartta görevleri peşinde koşan, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım. Yerel basınımızın değerli gazetecileri ilimizde olan gelişmeleri, yapılan faaliyetleri ve çalışmaları hemşerilerimizle paylaşıp vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek güzel şehrimizi kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişmesinde aktif rol oynamaktadır. Mesai mefhumu olmadan her şart altında fedakârca çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. İlimizin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkılar sağlayan yerel basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

AKSARAY’IMIZIN DEĞERLİ GAZETECİLERİNİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Gazeteciliğin fedakarlık isteyen mesleklerin başında geldiğini ifade eden MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen, mesajında “Türk basını milli mücadele yıllarında milli birlik ve beraberliğin sağlanması için görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Günümüzde de her türlü imkansızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışan vefakâr gazetecileri göz ardı etmemiz mümkün değildir. Bu anlamlı günde basın şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden tüm basın mensuplarımızı rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle Aksaray’ımızın değerli gazetecileri olmak üzere tüm gazeteci arkadaşlarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü’ kutluyorum ve her birine, huzurlu, başarılı bir meslek hayatı diliyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

‘BU ÜLKENİN VİCDANLI CESUR GAZETECİLERİNİ BİTİREMEZSİNİZ’

Basın emekçilerine, meslek yaşamlarında başarılı yıllar dileyen CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, mesajında “Basın hürriyeti kalkarsa, vicdan, eğitim, konuşma hürriyetleri de kalkar. Dünyanın en onurlu mesleklerinden birisi olan gazetecilik görevini icra etmeye çalışan gazetecilerimizin ülkemizde her geçen gün ağırlaşan çalışma şartları gazetecilere uygulanan mobing sansür ve şiddet her geçen gün artarak devam etmektedir. Görevleri sadece kamuoyunu aydınlatmak olan, haber peşinde koşan, doğru haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren gazetecilerimiz ve medya kuruluşlarının sadece gerçekleri yazdıkları için ekim ayı içinde meclisten çıkartılan sansür yasasıyla birlikte, ülkemizde namuslu vicdanlı cesur basın mensuplarına nedenli bir tecrit uygulandığını hep birlikte yaşıyoruz. Tüm baskılara rağmen gazetecilik mesleğini icra eden,  bu uğurda her türlü haksızlığa uğrayan doğru, tarafsız, kalemini hak, hakikat ve adaletten ayırmayan bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası