banner
Gündem

Rektör Şahin 2019 yılını değerlendirdi: ‘iyi yoldayız’

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, 2019 yılında akademik, sosyal, kültürel, sportif ve fiziki gelişim alanlarında önemli başarılara imza attıklarını söyledi.   Şahin, yeni yılı yazılı bir basın..

Rektör Şahin 2019 yılını  değerlendirdi: ‘iyi yoldayız’
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, 2019 yılında akademik, sosyal, kültürel, sportif ve fiziki gelişim alanlarında önemli başarılara imza attıklarını söyledi.
 
Şahin, yeni yılı yazılı bir basın açıklamasıyla kutladı. “İki günü birbirine eşit olan zarardadır…” düsturundan hareketle, bir önceki günle bugün arasında anlamlı bir fark oluşturmaya gayret ettiklerini ve 2019″u 2018″e göre daha iyi bir noktada kapattıklarını belirten Şahin, “allah”ın izni ile hedefimiz 2020 yılını 2019″a kıyasla çok daha iyi bir noktada tamamlamak olacak” dedi. 2019″da asÜ”nün, akademik başarılarda, kendisi ile aynı dönemde kurulan üniversiteler içinde ilk beşte yer aldığını, yeni bölüm ve programlarla eğitim kalitesinin daha da yükseldiğini, bilimsel ve sportif başarılarla şehrin göğsünü kabarttığını söyleyen Şahin, “12 dev eserin açılışı, ihtisaslaşmaya dair projelerin ortaya çıkmaya başlaması, şehirle entegre işlerin üretimi, aksaray özelinde yapılan çalışmaların nitelik ve nicelik bakımından artması, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin çeşitli alanlardaki dereceleri… 2019 yılında asÜ, tüm bu alanlarda elde ettiği başarılarla ön plana çıkmış ve henüz 13 yaşında olmasına rağmen gösterdiği üst düzey performansla dikkatleri çekmeyi başarmıştır. Özellikle greenmetric tarafından yapılan değerlendirmede, Üniversitemizin en çevreci dördüncü üniversite seçilmesi, bizlerin motivasyonunu arttırmış ve bu alandaki gayretlerimizin bir karşılığı olarak bizleri memnun etmiştir. yaptığımız çalışmalar da göstermektedir ki; Üniversite olarak iyi yoldayız” dedi. başarının, bir yöneticinin tek başına elde ettiği bir değer olmadığını her fırsatta dile getirdiklerine de değinen asÜ rektörü, “Üniversite olarak biz büyük bir aileyiz ve burada yapılan her güzel çalışma, her kademeden çalışan arkadaşlarımızın sabrı, özverisi ve gayretlerinin bir yansımasıdır. başarı hepimizindir. 2019 yılını verimli şekilde geçirmemize destek olan, bunun için emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Şahin, imkânlar ölçüsünde aksaray ve asÜ”yü geliştirme adına çalışmaların süreceğini belirttiği açıklamasını şu şekilde tamamladı: “İnşallah 2020 yılını da kapsayan yeni dönemimizde, enerjimizin büyük bir kısmını iç derinliğimizi arttıracak rafine işlere harcayacağız. biz, bugünden daha iyi bir noktada olmak adına ödevlerimizi büyük bir ciddiyet içerisinde yerine getireceğiz. 2020 yılının tüm ülkemize, şehrimize, Üniversitemize ve milletimize esenlik ve bereket getirmesini diliyoruz”
 
2019″da asÜ”de yaŞanan bazi gelİŞmeler
 
* cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, prof. dr. yusuf Şahin”i, yeniden aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörlüğü görevine atadı.
* tbmm başkanı prof. dr. mustafa Şentop, 12 dev eserin açılış töreni için asÜ”ye geldi.
* greenmetric tarafından hazırlanan listede asÜ, türkiye”nin en çevreci dördüncü üniversitesi oldu.
* milli eğitim bakanı ziya selçuk, “ziya Öğretmen ile eğitim buluşmaları” isimli etkinlik kapsamında aksaray”a geldi ve asÜ konferans salonu”nda öğretmenlerle buluştu.
* ahiler kalkınma ajansı (ahİka), ihtisaslaşma kapsamında hazırlanan “okçuluk sporunda kullanılan olimpik yay geliştirilmesi, İmalatı, sertifikasyonu ve pazarlaması” başlıklı projeyi destekleme kararı aldı.
* asÜ spor ve sağlık İhtisaslaşma koordinatörlüğü”nün hazırladığı eğitim projesi, ahiler kalkınma ajansı (ahİka) tarafından kabul edildi ve program başarıyla tamamlandı. (haber merkezi)
* asÜ ve aksaray belediyesi ortaklığında hazırlanan “aksaray İli bisiklet yolu ile pedalı çevir karbon salınımını en aza İndir fizibilite çalışması” ahiler kalkınma ajansı (ahİka) tarafından kabul edildi.
* “sporla engelleri aşıyorum projesi” ve “sıfır atık için geleceğe umut dik” isimli projeler, gençlik projeleri destek programı kapsamında kabul edildi.
* mühendislik fakültesi öğrencisi onur mutlu, medaŞ elektrik dağıtım anonim Şirketi”nin düzenlediği “genç fikrin enerjiye dönüşsün proje yarışması” kapsamında üçüncülük ödülü aldı.
* sabancı vakfı hibe programı ile desteklenen ve asÜ eğitim fakültesi tarafından yürütülen “görme engelli Öğrenciler İçin engelsiz fen Öğretimi projesi” başladı.
* nevşehir”de bulunan ahiler kalkınma ajansı genel merkezi”nde düzenlenen törende, “asÜ hayvan hastanesi yatırım fizibilitesi proje sözleşmesi” imzalandı ve uygulama süreci başladı.
* asÜ veteriner fakültesi tarafından, 2018 yılının aralık ayında gerçekleştirilen embriyo transferi uygulamasının ardından ilk yavru dünyaya geldi.
* asÜ, urap verilerine göre, akademik performans bakımından dünyanın en iyi 2 bin 500 üniversitesi arasında yer aldı. listeye türkiye”den giren Üniversitelerle yapılan kıyaslamada ise asÜ, kendi yaşıtları içinde üçüncü oldu.
* tıp, sağlık, kimya, fizik, yer ve çevre bilimleri konularında dünyanın en saygın 82 bilimsel dergisinde yayınlanan makaleleri tarayarak aylık ve yıllık listeler oluşturan nature index”in sıralaması yayınlandı. türkiye genelinde sadece 68 üniversitenin girebildiği listede asÜ 40″ıncı sırada yer aldı.
* sabire yazıcı fen edebiyat fakültesi Öğretim Üyesi prof. dr. murat kaya, “yılın genç bilim İnsanı” ödülüne layık görüldü.
* asÜ, tÜbİtak”ın alan bazlıyaptığı araştırmasına göre, fizik, kimya, biyoloji, mühendislik, malzeme bilimi, moleküler biyoloji ve genetik,  ekonomi ve veterinerlik gibi 23 farklı alanda, gelişmeye açık üniversiteler arasında yer aldı.
* dokuzuncu kez avrupa Şampiyonu olan ve dünya güreş birliği”nin “en başarılı güreşçi” olarak seçtiği milli sporcu rıza kayaalp, asÜ öğrencileriyle bir araya geldi.
* spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan aksaray Üniversitesi (asÜ) önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. türkiye bisiklet federasyonu”nun düzenlediği dar bölge bisiklet yarışı, dört ilden 34 sporcu ile antrenörler ve teknik heyetin katılımıyla kampüste gerçekleştirildi.
* türkiye Üniversitelerarası serbest güreş Şampiyonası”ndan asÜ öğrencileri birincilikle döndü.
* asÜ salon futbolu takımı, Üniversitelerarası salon futbolu birinci lig müsabakalarını birincilikle tamamladı.
* asÜ salon futbolu takımı, terfi müsabakalarını yenilgisiz tamamlayarak süper lige yükseldi.
* İçerisinde asÜ spor bilimleri fakültesi öğrencilerinin de olduğu şampiyonada okçuluk milli takımı, dünya ikincisi oldu.
* asÜ kadın basketbol takımı, bir yıllık aranın ardından yeniden süper lige yükseldi.
* türkiye bisiklet federasyonu tarafından düzenlenen “türkiye bisiklet Şampiyonası 4. etap puanlı yol yarışları” 30 ilden 400 sporcunun katılımıyla, asÜ”de yapıldı. 
* yamaç paraşütü süper finali test Şampiyonası”nın kapanış töreninde, türk hava kuvvetleri akrobasi timi türk yıldızları, nefes kesen bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi. aksaray semalarının kırmızı-beyaza boyandığı gösteriyi izlemek için binlerce vatandaş, asÜ stadyumunu doldurdu.
* Şehrin gelişme dinamikleriyle de uyumlu, hayatta karşılığı olan yeni önlisans, lisans ve lisansüstü programları açıldı.
* Şehrin ve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayan aksaray Üniversitesi bilimsel ve teknolojik uygulama ve araştırma merkezi (asÜbtam), su ve atık su analizlerine dair aldığı belgelerle yetkinliğini kanıtladı.
* İhtisaslaşma sürecine dair faaliyet performanslarını izleme ve tecrübe toplantılarının ilki düzce Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. buradaki törende asÜ, spor ve sağlık alanında ihtisas belgesini aldı.
* yükseköğretimde dijital dönüşüm projesi kapsamında, dijital okuryazarlık ve sosyal medya dersleri, uzaktan öğretimle verilmeye başlandı.
* akademide açık erişim ve açık birim projesi kapsamında, asÜ”de akademik arşiv sistemi kuruldu. 
* uluslararası öğrenci sayısı, bir önceki yıla oranla yüzde 30 arttı ve yaklaşık bin 600 oldu.
* 9 adet tÜbİtak projesi, 8 adet erasmus projesi başladı.
* teknopark kurulum çalışmaları kapsamında saha ve altyapı incelemeleri gerçekleştirildi.
* sıfır atık çalışmalarına dair fiziki altyapı hazır hale getirildi. 
* deney hayvanları merkezi kuruldu, bina çalışmaları tamamlandı.
* mühendislik fakültesi öğrencilerinin son sınıfı okula gelmeden, doğrudan işyerlerinde çalışarak tamamlamasını içeren ortak eğitim programı”nda ilk yarıyılın başarıyla tamamlandı. programdan 136 öğrenci faydalandı.
* ortak eğitim programının kapsamı bazı fakülteler ve meslek yüksekokullarını da kapsayacak şekilde genişletildi.
* akademisyenler, idari personel ve öğrencilerle sık aralıklarla buluşan ve hasbihal toplantıları gerçekleştiren rektör Şahin, öğrenci annelerini ve babalarını kampüste ağırlayarak, çocuklarının hangi ortamlarda eğitim aldığını tanıttı.
* İlim ve fikir topluluğu öğrencileri, altınkaya köyü ortaokulu”na, 1993 yılında pkk tarafından şehit edilen öğretmen neşe alten”e vefa kapsamında bir kütüphane kurdu.
* asÜ, 2018-2019 döneminde 2 bin 602 mezun verdi.
* rektör prof. dr. yusuf Şahin bir ilki gerçekleştirdi. asÜ”yü tercih eden üç öğrenciyi ve ailelerini evlerinde ziyaret eden Şahin, hem tebrik ve teşekkür dileklerini iletti, hem de beklenti ve önerileri dinleyerek, Üniversitedeki imkânları anlattı.
* asÜ kütüphanesi”ndeki kitap sayısı 115 bini aştı.
* asÜ yönetici adayları Öğrenci topluluğu”nun ikincisini düzenlediği uçurtma etkinliği bir şölene dönüştü. asÜ 15 temmuz milli İrade meydanı”nda bir araya gelen yüzlerce öğrenci, gökyüzünü uçurtmalarla süsledi.
* 4. uluslararası aksaray sempozyumu, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
* fen edebiyat fakültesi ek binası tamamlanarak hizmete girdi. 
* asÜ”de, son dört yıl içinde akademik program ve bölüm sayısı 179″dan 239″a yükseldi.
* İktisadi ve İdari bilimler fakültesi (İİbf) tarafından düzenlenen felsefe toplantılarının sayısı 100″e ulaştı.
* 2015-2019 döneminde, akademik unvanda yükselen 245 öğretim üyesi, düzenlenen törende cübbelerini giydi.
 

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, 2019 yılında akademik, sosyal, kültürel, sportif ve fiziki gelişim alanlarında önemli başarılara imza attıklarını söyledi.
 
Şahin, yeni yılı yazılı bir basın açıklamasıyla kutladı. “İki günü birbirine eşit olan zarardadır…” düsturundan hareketle, bir önceki günle bugün arasında anlamlı bir fark oluşturmaya gayret ettiklerini ve 2019″u 2018″e göre daha iyi bir noktada kapattıklarını belirten Şahin, “allah”ın izni ile hedefimiz 2020 yılını 2019″a kıyasla çok daha iyi bir noktada tamamlamak olacak” dedi. 2019″da asÜ”nün, akademik başarılarda, kendisi ile aynı dönemde kurulan üniversiteler içinde ilk beşte yer aldığını, yeni bölüm ve programlarla eğitim kalitesinin daha da yükseldiğini, bilimsel ve sportif başarılarla şehrin göğsünü kabarttığını söyleyen Şahin, “12 dev eserin açılışı, ihtisaslaşmaya dair projelerin ortaya çıkmaya başlaması, şehirle entegre işlerin üretimi, aksaray özelinde yapılan çalışmaların nitelik ve nicelik bakımından artması, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin çeşitli alanlardaki dereceleri… 2019 yılında asÜ, tüm bu alanlarda elde ettiği başarılarla ön plana çıkmış ve henüz 13 yaşında olmasına rağmen gösterdiği üst düzey performansla dikkatleri çekmeyi başarmıştır. Özellikle greenmetric tarafından yapılan değerlendirmede, Üniversitemizin en çevreci dördüncü üniversite seçilmesi, bizlerin motivasyonunu arttırmış ve bu alandaki gayretlerimizin bir karşılığı olarak bizleri memnun etmiştir. yaptığımız çalışmalar da göstermektedir ki; Üniversite olarak iyi yoldayız” dedi. başarının, bir yöneticinin tek başına elde ettiği bir değer olmadığını her fırsatta dile getirdiklerine de değinen asÜ rektörü, “Üniversite olarak biz büyük bir aileyiz ve burada yapılan her güzel çalışma, her kademeden çalışan arkadaşlarımızın sabrı, özverisi ve gayretlerinin bir yansımasıdır. başarı hepimizindir. 2019 yılını verimli şekilde geçirmemize destek olan, bunun için emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Şahin, imkânlar ölçüsünde aksaray ve asÜ”yü geliştirme adına çalışmaların süreceğini belirttiği açıklamasını şu şekilde tamamladı: “İnşallah 2020 yılını da kapsayan yeni dönemimizde, enerjimizin büyük bir kısmını iç derinliğimizi arttıracak rafine işlere harcayacağız. biz, bugünden daha iyi bir noktada olmak adına ödevlerimizi büyük bir ciddiyet içerisinde yerine getireceğiz. 2020 yılının tüm ülkemize, şehrimize, Üniversitemize ve milletimize esenlik ve bereket getirmesini diliyoruz”
 
2019″da asÜ”de yaŞanan bazi gelİŞmeler
 
* cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, prof. dr. yusuf Şahin”i, yeniden aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörlüğü görevine atadı.
* tbmm başkanı prof. dr. mustafa Şentop, 12 dev eserin açılış töreni için asÜ”ye geldi.
* greenmetric tarafından hazırlanan listede asÜ, türkiye”nin en çevreci dördüncü üniversitesi oldu.
* milli eğitim bakanı ziya selçuk, “ziya Öğretmen ile eğitim buluşmaları” isimli etkinlik kapsamında aksaray”a geldi ve asÜ konferans salonu”nda öğretmenlerle buluştu.
* ahiler kalkınma ajansı (ahİka), ihtisaslaşma kapsamında hazırlanan “okçuluk sporunda kullanılan olimpik yay geliştirilmesi, İmalatı, sertifikasyonu ve pazarlaması” başlıklı projeyi destekleme kararı aldı.
* asÜ spor ve sağlık İhtisaslaşma koordinatörlüğü”nün hazırladığı eğitim projesi, ahiler kalkınma ajansı (ahİka) tarafından kabul edildi ve program başarıyla tamamlandı. (haber merkezi)
* asÜ ve aksaray belediyesi ortaklığında hazırlanan “aksaray İli bisiklet yolu ile pedalı çevir karbon salınımını en aza İndir fizibilite çalışması” ahiler kalkınma ajansı (ahİka) tarafından kabul edildi.
* “sporla engelleri aşıyorum projesi” ve “sıfır atık için geleceğe umut dik” isimli projeler, gençlik projeleri destek programı kapsamında kabul edildi.
* mühendislik fakültesi öğrencisi onur mutlu, medaŞ elektrik dağıtım anonim Şirketi”nin düzenlediği “genç fikrin enerjiye dönüşsün proje yarışması” kapsamında üçüncülük ödülü aldı.
* sabancı vakfı hibe programı ile desteklenen ve asÜ eğitim fakültesi tarafından yürütülen “görme engelli Öğrenciler İçin engelsiz fen Öğretimi projesi” başladı.
* nevşehir”de bulunan ahiler kalkınma ajansı genel merkezi”nde düzenlenen törende, “asÜ hayvan hastanesi yatırım fizibilitesi proje sözleşmesi” imzalandı ve uygulama süreci başladı.
* asÜ veteriner fakültesi tarafından, 2018 yılının aralık ayında gerçekleştirilen embriyo transferi uygulamasının ardından ilk yavru dünyaya geldi.
* asÜ, urap verilerine göre, akademik performans bakımından dünyanın en iyi 2 bin 500 üniversitesi arasında yer aldı. listeye türkiye”den giren Üniversitelerle yapılan kıyaslamada ise asÜ, kendi yaşıtları içinde üçüncü oldu.
* tıp, sağlık, kimya, fizik, yer ve çevre bilimleri konularında dünyanın en saygın 82 bilimsel dergisinde yayınlanan makaleleri tarayarak aylık ve yıllık listeler oluşturan nature index”in sıralaması yayınlandı. türkiye genelinde sadece 68 üniversitenin girebildiği listede asÜ 40″ıncı sırada yer aldı.
* sabire yazıcı fen edebiyat fakültesi Öğretim Üyesi prof. dr. murat kaya, “yılın genç bilim İnsanı” ödülüne layık görüldü.
* asÜ, tÜbİtak”ın alan bazlıyaptığı araştırmasına göre, fizik, kimya, biyoloji, mühendislik, malzeme bilimi, moleküler biyoloji ve genetik,  ekonomi ve veterinerlik gibi 23 farklı alanda, gelişmeye açık üniversiteler arasında yer aldı.
* dokuzuncu kez avrupa Şampiyonu olan ve dünya güreş birliği”nin “en başarılı güreşçi” olarak seçtiği milli sporcu rıza kayaalp, asÜ öğrencileriyle bir araya geldi.
* spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan aksaray Üniversitesi (asÜ) önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. türkiye bisiklet federasyonu”nun düzenlediği dar bölge bisiklet yarışı, dört ilden 34 sporcu ile antrenörler ve teknik heyetin katılımıyla kampüste gerçekleştirildi.
* türkiye Üniversitelerarası serbest güreş Şampiyonası”ndan asÜ öğrencileri birincilikle döndü.
* asÜ salon futbolu takımı, Üniversitelerarası salon futbolu birinci lig müsabakalarını birincilikle tamamladı.
* asÜ salon futbolu takımı, terfi müsabakalarını yenilgisiz tamamlayarak süper lige yükseldi.
* İçerisinde asÜ spor bilimleri fakültesi öğrencilerinin de olduğu şampiyonada okçuluk milli takımı, dünya ikincisi oldu.
* asÜ kadın basketbol takımı, bir yıllık aranın ardından yeniden süper lige yükseldi.
* türkiye bisiklet federasyonu tarafından düzenlenen “türkiye bisiklet Şampiyonası 4. etap puanlı yol yarışları” 30 ilden 400 sporcunun katılımıyla, asÜ”de yapıldı. 
* yamaç paraşütü süper finali test Şampiyonası”nın kapanış töreninde, türk hava kuvvetleri akrobasi timi türk yıldızları, nefes kesen bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi. aksaray semalarının kırmızı-beyaza boyandığı gösteriyi izlemek için binlerce vatandaş, asÜ stadyumunu doldurdu.
* Şehrin gelişme dinamikleriyle de uyumlu, hayatta karşılığı olan yeni önlisans, lisans ve lisansüstü programları açıldı.
* Şehrin ve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayan aksaray Üniversitesi bilimsel ve teknolojik uygulama ve araştırma merkezi (asÜbtam), su ve atık su analizlerine dair aldığı belgelerle yetkinliğini kanıtladı.
* İhtisaslaşma sürecine dair faaliyet performanslarını izleme ve tecrübe toplantılarının ilki düzce Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. buradaki törende asÜ, spor ve sağlık alanında ihtisas belgesini aldı.
* yükseköğretimde dijital dönüşüm projesi kapsamında, dijital okuryazarlık ve sosyal medya dersleri, uzaktan öğretimle verilmeye başlandı.
* akademide açık erişim ve açık birim projesi kapsamında, asÜ”de akademik arşiv sistemi kuruldu. 
* uluslararası öğrenci sayısı, bir önceki yıla oranla yüzde 30 arttı ve yaklaşık bin 600 oldu.
* 9 adet tÜbİtak projesi, 8 adet erasmus projesi başladı.
* teknopark kurulum çalışmaları kapsamında saha ve altyapı incelemeleri gerçekleştirildi.
* sıfır atık çalışmalarına dair fiziki altyapı hazır hale getirildi. 
* deney hayvanları merkezi kuruldu, bina çalışmaları tamamlandı.
* mühendislik fakültesi öğrencilerinin son sınıfı okula gelmeden, doğrudan işyerlerinde çalışarak tamamlamasını içeren ortak eğitim programı”nda ilk yarıyılın başarıyla tamamlandı. programdan 136 öğrenci faydalandı.
* ortak eğitim programının kapsamı bazı fakülteler ve meslek yüksekokullarını da kapsayacak şekilde genişletildi.
* akademisyenler, idari personel ve öğrencilerle sık aralıklarla buluşan ve hasbihal toplantıları gerçekleştiren rektör Şahin, öğrenci annelerini ve babalarını kampüste ağırlayarak, çocuklarının hangi ortamlarda eğitim aldığını tanıttı.
* İlim ve fikir topluluğu öğrencileri, altınkaya köyü ortaokulu”na, 1993 yılında pkk tarafından şehit edilen öğretmen neşe alten”e vefa kapsamında bir kütüphane kurdu.
* asÜ, 2018-2019 döneminde 2 bin 602 mezun verdi.
* rektör prof. dr. yusuf Şahin bir ilki gerçekleştirdi. asÜ”yü tercih eden üç öğrenciyi ve ailelerini evlerinde ziyaret eden Şahin, hem tebrik ve teşekkür dileklerini iletti, hem de beklenti ve önerileri dinleyerek, Üniversitedeki imkânları anlattı.
* asÜ kütüphanesi”ndeki kitap sayısı 115 bini aştı.
* asÜ yönetici adayları Öğrenci topluluğu”nun ikincisini düzenlediği uçurtma etkinliği bir şölene dönüştü. asÜ 15 temmuz milli İrade meydanı”nda bir araya gelen yüzlerce öğrenci, gökyüzünü uçurtmalarla süsledi.
* 4. uluslararası aksaray sempozyumu, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
* fen edebiyat fakültesi ek binası tamamlanarak hizmete girdi. 
* asÜ”de, son dört yıl içinde akademik program ve bölüm sayısı 179″dan 239″a yükseldi.
* İktisadi ve İdari bilimler fakültesi (İİbf) tarafından düzenlenen felsefe toplantılarının sayısı 100″e ulaştı.
* 2015-2019 döneminde, akademik unvanda yükselen 245 öğretim üyesi, düzenlenen törende cübbelerini giydi.
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası