banner
Gündem

Restore işi ASÜ akademisyenlerinde

ecdat yadİgâri camİ asÜ”nÜn desteĞİ İle yaŞatilacak aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, cezayir”de bulunan osmanlı mirası paşa camisinin restorasyonunun, asÜ”lü akademisyenlerin tecrübe ve akademik bilgileri ile yapılacağını..

Restore işi ASÜ  akademisyenlerinde
banner

ecdat yadİgâri camİ asÜ”nÜn desteĞİ İle yaŞatilacak aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, cezayir”de bulunan osmanlı mirası paşa camisinin restorasyonunun, asÜ”lü akademisyenlerin tecrübe ve akademik bilgileri ile yapılacağını belirtti.
asÜ mühendislik fakültesi İnşaat mühendisliği bölümü Öğretim Üyeleri prof. dr. mehmet emin kara, doç.dr. ali ural ve doç.dr. niyazi uğur terzi, tarihi paşa camisininrestorasyon çalışmalarına dair süreci incelemek üzere cezayir”in oran şehrine gitti. barbaros hayrettin paşa”nın oğlu hasan paşa tarafından imar edilen paşa camisi, cezayirli müslümanlara hizmet eden son derece önemli bir osmanlı mirası. yapı,duvar, kubbe ve istinat payandalarında oluşan aşırı çatlaklar nedeni ile ibadete kapatılmış ve koruma altına alınmıştı. 2013 yılında cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın cezayir ziyaretinde caminin restore edilmesi konusu gündeme gelmiş ve ön çalışmalara başlanmıştı. tİka koordinatörlüğünde, caminin yeniden ezanla buluşturulması için yapılan planlamalar hızlandı. bu kapsamda, restorasyon konusunda oldukça önemli bir tecrübeye sahip olan asÜ mühendislik fakültesi İnşaat mühendisliği bölümü Öğretim Üyeleri, cezayir”in oran şehrinde kapsamlı incelemeler gerçekleştirdi ve deneysel çalışmaları tamamladı. yakın zamanda tİka, asÜ, cezayir kültür bakanlığı ve oran valiliği arasında bir protokol imzalanarak, asÜ”lü Öğretim Üyelerinin önerileri ile hazırlanan proje uygulanmaya başlanacak. asÜ mühendislik fakültesi İnşaat mühendisliği bölümü Öğretim Üyeleri prof. dr. mehmet emin kara, doç.dr. ali ural ve doç.dr. niyazi uğur terzi, böylesi önemli ve prestijli bir çalışmaya katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
rektör Şahin, heyecan verici bir projenin içerisinde yer alıyor olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “emekleri münasebetiyle hocalarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası